Ο απολογισμός Λουτσέσκου και Ερέα για την πορεία της Ξάνθης και… τα προγνωστικά για το Euro 2016!

Τον δικό τους απολογισμό για την πορεία της Skoda Ξάνθη στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου έκαναν ο προπονητής της Skoda Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός της ομάδας Οβίντιου Ερέα, που βρέθηκαν για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πατρίδα τους και μίλησαν στο τηλεοπτικό σταθμό “Dolce Sport”.

Μάλιστα για να τονίσει το πόσο καλά τα πηγαίνει ο Λουτσέσκου στην Ξάνθη, στην ιστοσελίδα του Dolce Sport”  γίνεται αναφορά στον πρόλογο πως “ο Ραζβάν ανέλαβε έναν μικρό σύλλογο και τον πήγε στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά”  ενώ παράλληλα τονίζεται πως δεν έχει χρόνο για διακοπές καθώς στις 3 Ιανουαρίου η ομάδα έχει υποχρεώσεις (εντός με τον ΠΑΟΚ). Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη μνεία πως τα κατορθώματα του Λουτσέσκου έγιναν με πολύ χαμηλό μπάτζετ.

Στις δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε αρχικά: «Ήταν μια φανταστική χρονιά, έχουμε φτιάξει ένα καλό όνομα στην Ελλάδα μετά την εξαιρετική περσινή σαιζόν. Η ομάδα είναι 25-30 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία και αυτό είναι ένα εξαιρετικό κατόρθωμα που θα πρέπει να το έχουμε στο νου μας για να μην το σπάσουμε, και παράλληλα να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο».

Απο την πλευρά του στο ίδιο κανάλι ο μεσοεπιθετικός της ομάδας Οβίντιου Ερέα έδωσε ιδιαίτερη βάση στα πέντε γκολ που έχει πετύχει αλλά και στις ατυχίες που είχε η ομάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έχω ήδη σκοράρει πέντε φορές, τρείς στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, αλλά θα μπορούσα ακόμη περισσότερες φορές αλλά δυστυχώς είχαμε πολλές ατυχίες την φετινή σαιζόν. Ο βασικός λόγος που πήγα στην Ξάνθη ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, και είμαι σίγουρος πως με τη νέα χρονιά θα βελτιώσουμε με την δική του παρουσία την αγωνιστική και βαθμολογική μας εικόνα».

Πάντως η μικρή σε διάρκεια παρουσία του Ρουμάνου τεχνικού στο Βουκουρέστι δεν έχει περάσει απαρατήρητη απο τα Ρουμάνικα μέσα, καθώς πέρα απο την τηλεοπτική του συνέντευξη, ο τεχνικός της Skoda Ξάνθη μίλησε και στην ιστοσελίδα “Digi Sport” για την παρουσία της Ρουμανίας στο Euro 2016 αλλά και τι περιμένει να δει ο ίδιος.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα είναι πιθανά σε μια τέτοια διοργάνωση, όπου μετέχουν αρκετές ομάδες. Για παράδειγμα η Αλαβνία είναι πολύ επικύνδηνη ομάδα, με πολύ “επιθετικούς” στο παιχνίδι τους ποδοσφαιριστές που τρέχουν πολύ και δίνουν τα πάντα στο γήπεδο”, για να συνεχήσει λέγοντας “Θεωρώ το παιχνίδι με την Αλβανία πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι αυτό με την Γαλλία, γιατί ξέρουμε τι να περιμένουμε απο αυτούς ενώ απο την Αλβανία όχι. Η Γαλλία είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης που μπορούν να προξενήσουν μεγάλες ζημιές αν δεν είσαι προσεκτικός, σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως η δική μας ομάδα δεν έχει να χάσει τίποτα».

Τέλος όσον αφορά τα προγνωστικά του ανέφερε: «Θεωρώ πως η Εθνική μας ομάδα θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση, ο κ. Ιορδανέσκου έχει την εμπειρία που χρειάζεται  και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει. Είναι πολύ σημαντική η περίοδος πριν την έναρξη της διοργάνωσης και θα πρέπει η προετοιμασία της ομάδας να γίνει υπο άριστες συνθήκες.” Για να ολοκληρώσει την συνέντευξη του λέγοντας ‘Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω πως μπορεί να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές».