Οι δηλώσεις Λουτσέσκου και Πετράκη στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στα Γιάννενα

Στην ανωτερότητα της ομάδας του καθώς και στα λάθη του διαιτητή και των βοηθών του στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα σδτα Γιάννενα ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Αξίζαμε ξεκάθαρα να πάρουμε τους τρεις πόντους. Από την αρχή είχαμε τον έλεγχο, προσπαθήσαμε να κάνουμε ανάπτυξη, προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και κρατήσαμε τον ΠΑΣ μακριά από την περιοχή μας.  Δυστυχώς δεν αντιδράσαμε καλά στις καλές ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και δυστυχώς για μας υπήρξε η λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη που έδωσε ένα πέναλτι στον ΠΑΣ Γιάννινα», ανέφερε αρχικά ο ρουμάνος τεχνικός, που στάθηκε ιδιαίτερα στην φάση του πέναλτι.

Και συνέχισε: «Πιθανώς να υπήρχε μια σύγχυση για ένα πεντάλεπτο γιατί ένα παιχνίδι που είχαμε στα χέρια μας το χάναμε εκείνη τη στιγμή με το πέναλτι σε βάρος μας. Στη συνέχεια όμως καταφέραμε να επιστρέψουμε, πετύχαμε γκολ και τελειώσαμε το παιχνίδι πιέζοντας τον αντίπαλο. Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι χάσαμε 4 βαθμούς από λάθη των διαιτητών. Το ίδιο συνέβη και στην Καλλονή, το ίδιο και σήμερα. Είναι απογοητευτικό να χάνεις ένα παιχνίδι που πρακτικά το έχεις στα χέρια σου όχι από δικά σου λάθη αλλά από λάθη άλλων».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης αναφέρθηκε στη δεδομένη ποιότητα της Ξάνθης και την ατομική ικανότητα κάποιων ποδοσφαιριστών της. «Θέλαμε πάρα πολύ να κλείσουμε το χρόνο και να πάμε στις γιορτές με νικηφόρο αποτέλεσμα. Η προσπάθεια που έγινε από τους παίκτες που έπαιξαν ήταν πολύ μεγάλη. Παίξαμε με μια ομάδα από τις καλύτερα οργανωμένες αμυντικά, πράγμα που το λέει η στατιστική: μία νίκη, έξι ισοπαλίες και μία ήττα έχει μέχρι τώρα η Ξάνθη στο πρωτάθλημα.

Ήμασταν τυχεροί που προηγηθήκαμε με πέναλτι στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζει και ο αντίπαλος που έχει δεδομένη ποιότητα. Αυτό δε μειώνει καθόλου την προσπάθεια των παιδιών. Νομίζω κέρδος είναι η παρουσία κάποιων νέων παικτών».

Σε ερώτηση για την οπισθοχώρηση μετά το γκολ, σχολίασε: «Ήταν συνειδητή επιλογή να οπισθοχωρήσουμε γιατί η Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο μας έκανε ευκαιρίες σε ανοιχτό γήπεδο. Και σε αυτό το κομμάτι το χειριστήκαμε καλά και οι φάσεις της Ξάνθης προέκυψαν από την ατομική ποιότητα κάποιων παικτών».