ΕΣΠΕΘΡ: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής του ανατολικού ομίλου ανάμεσα σε Φοίνικα και Νέα Βύσσα (+photos)

Η Νέα Βύσσα επικράτησε στην Αλεξανδρούπολη του Φοίνικα με 3-0 σετ, παραμένοντας στην κορυφή του Ανατολικού ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής στον Ανατολικό όμιλο της Β’ Εθνικής Γυναικών.

Οι παίκτριες της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και από νωρίς προηγήθηκαν με 7-12, αυξάνοντας στη συνέχεια το προβάδισμα απέναντι στον Φοίνικα με 9-19, κερδίζοντας το σετ με 10-25, καθώς κυριάρχησαν σε άμυνα και επίθεση.

Στο δεύτερο σετ οι αθλήτριες του Γιώργου Ανδραβίζου ανέβασαν την απόδοση τους και έχοντας πολύ σωστά τελειώματα στις φάσεις, βρέθηκαν μπροστά με 12-7 και 18-15. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τη Νέα Βύσσα να κάνει την ανατροπή, κερδίζοντας το σετ 22-25, χάρη στην ποιότητα των παικτριών της.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς οι φιλοξενούμενες επέβαλαν το ρυθμό τους, φθάνοντας στο 4-13 και 4-21, και έτσι με το εντυπωσιακό 5-25 κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, εδραιώνοντας τη θέση τους στην κορυφή του ομίλου.

Τα σετ: 0-3 (10-25, 22-25, 05-25)

Φοίνικας Αλεξανδρούπολης (Ανδραβίζος): Αλεξάκη, Κουρτίδου, Μουσουνάκη, Σιρδάρη, Σταυρίδου, Κολοσέντα, Παπακαρμέζη (λ) / Καραβάρα, Καραγιάννη, Τσελίδου (λ)

ΑΟ Νέας Βύσσας (Σταματόπουλος): Μαλούκου, Νικολαΐδου, Σταματοπούλου, Παπαστεφάνου, Σωτηρίου, Μαντικίδου, Κωνσταντινίδου (λ) / Καμπατάγη, Δεβετζή, Ξανθοπούλου, Λαμπροπούλου, Λελεντζή (λ)