Δηλώσεις Ροτζέριο Μάρτινς, Χαβίτο, Μπαϊκαρά και Αθανασιάδη για τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού

Σχεδόν το σύνολο των παικτών του Πανθρακικού είχαν όρεξη για… δηλώσεις και μάλιστα σε πλειάδα διαφορετικών μένων ενημέρωσης, μετά την νίκη – οξυγόνο επί του παναθηναϊκού με 1-0. Ανάμεσα σε αυτούςπου μίλησαν στο φινάλε του 2015 ήταν οι Ροτζέριο Μάρινς, Φρανθισκο Χαβίτο, ΝτενίζΜπαϊκαρά αλλά και ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Στην αμυντική λειτουργία του Πανθρακικού απέδωσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, Ροτζέριο Μάρτινς σε δηλώσεις του στην κάμερα των καναλιών Novasports. «Για εμάς αυτή η νίκη σημαίνει πάρα πολλά. Ήταν τρεις πόντοι που έπρεπε να τους πάρουμε για να συνεχίσουμε με διαφορετική σκέψη τον δεύτερο γύρο. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, αν και επιθετικά δεν ήταν τόσο καλό. Νομίζω ότι πετύχαμε αυτό που μας είχε ζητήσει ο προπονητής. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν αυτό το παιχνίδι, αλλά μπήκαμε με το μυαλό ότι θα το πάρουμε και τα καταφέραμε. Νομίζω ότι πολύ καλά σήμερα πήγε η αμυντική λειτουργία, κάτι που δεν μπορέσαμε στα άλλα παιχνίδια. Αυτό κρατάμε και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Το γκολ ήταν δικό μου αλλα δουλειά έκανε όλη η ομάδα και θα μας δώσει κουράγιο για την συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο Φρανθίσκο Χαβίτο στάθηκε στη σημασία της νίκης και υποστήριξε πως σιγά σιγά αποφέρει καρπούς η δουλειά που γίνεται στον Πανθρακικό: «Ήταν πολύ καλή και σημαντική νίκη για εμάς.  Δείχνει την δουλειά που κάνουμε. Πιστέψαμε στις δυνατότητες μας και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Μας ανεβάζει την ψυχολογία. Θα ξεκινήσουμε την νέα χρονιά πιο πάνω στην βαθμολογία και πιο κοντά σε αυτές τις ομάδες που κηνυγάμε. Θέλαμε να κλείσουμε με ό,τι βαθμό μπορούσαμε. Αν είχαμε χάσει θα ήταν πολύ δύσκολο. Ακόμα είναι δύσκλολο και το ξέρουμε, αλλά έχουμε τους παίκτες και την ομάδα για να μείνουμε. Δουλεύαμε για αυτόν τον αγώνα όλη την εβδομάδα. Κάνουμε πολλή δουλειά και πολλά τρεξίματα. Αυτή τη φορά είχαμε το γκολ, κάτι που δεν είχαμε την τύχη άλλες φορές, και κρατήσαμε το μηδέν στο τέρμα, κάτι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός αλλά κάναμε καλή δουλειά κι ευτυχίσαμε να προηγηθούμε, κάτι το οποίο ήταν σημαντικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλά στην άμυνα και μετά να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες στην επίθεση.Ο προπονητής μας μας είπε να πιστέψουμε σε εμάς και τη δουλειά που έχουμε κάνει, ώστε να κλείσουμε τη χρονιά. Αυτό κάναμε στο γήπεδο και πετύχαμε τον στόχο μας».

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας Ντενίζ Μπαϊκαρά μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport24 και σχολίασε: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι και ήταν μονόδρομος η νίκη. Δώσαμε ότι είχαμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και τον κόσμο. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά το τελευταίο διάστημα και πιστεύω πως θα πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Εύχομαι πάνω απ” όλα υγεία και καλές γιορτές σε όλους».

Τέλος, ο τερματοφύλακας Γιώργος Αθανασιάδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό και είπε: «Έχουμε άλλα 15 παιχνίδια, πλέον παίζουμε ποδόσφαιρο, είμαστε πιο… δεμένοι και δεχόμαστε λιγότερες ευκαιρίες. Ο καθένας δίνει το κάτι παραπάνω με στόχο να σωθεί η ομάδα. Στον πρώτο γύρο δεν πήραμε τα αποτελέσματα που έπρεπε με ομάδες που έπρεπε να χτυπήσουμε και ξεκινήσαμε στραβά. Ίσως φταίξαμε και εμείς σε αυτό. Όταν αλλάζει ο προπονητής, αλλάζει και η διάθεση των παικτών. Με το που ήρθε ο κ. Ελευθερόπουλος μας βοήθησε περισσότερο σε τακτικά στοιχεία του παιχνιδιού. Άλλωστε είχε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία μας εντός έδρας νίκη και το σημαντικό για εμάς είναι οι τρεις βαθμοί. Βέβαια, τα περισσότερα σημαντικά ματς για εμάς στο δεύτερο γύρο είναι εκτός έδρας. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε, συνεχίζουμε και από εδώ και πέρα θέλουμε το καλύτερο».

Για το γεγονός ότι ο Πανθρακικός έχει προπονητή έναν πρώην τερματοφύλακα, ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ καλό για εμένα, διότι έχει μεγάλη εμπειρία. Άρχισε να παίζει από 18 ετών. Εμένα με έχει βοηθήσει πολύ στο τακτικό κομμάτι και νιώθω ικανοποιημένος που συνεργάζομαι μαζί του. Δοκιμάστηκα και στον Πανιώνιο, όταν ήταν προπονητής ο κ. Ελευθερόπουλος, αλλά δεν έμεινα». Ειδικά για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τέλος, σχολίασε: «Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, εμείς το κάναμε εύκολο. Κλείσαμε τους χώρους, κάναμε αυτά που λέγαμε όλη την εβδομάδα και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, απλά θέλει κενούς χώρους. Αυτή τη στιγμή δεν είναι και στα καλύτερά του και μπλοκάρεται εύκολα. Δεν ανησύχησα σε κανένα σημείο του αγώνα, διότι οι συμπαίκτες μου πατούσαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και αυτό μου έδινε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ένιωθα καλά στον αγωνιστικό χώρο και τα πήγαμε και καλά».