LIVE: Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και η ροή των αποτελεσμάτων από την Θράκη

Παρακολουθήστε ζωντανά την πορεία της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με έμφαση στο πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στους τρεις νομούς της Θράκης.

Γεια σας! Από αυτήν την ώρα και μέχρι να έχουμε τελικό αποτέλεσμα, το ThrakiSportS παράλληλα με τις αθλητικές εξελίξεις και τις μεταδόσεις της ημέρας θα σας ενημερώνει για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία και την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος.

Ωρα 14:10  Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, έκανε γνωστό από το πρωί ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα. “Καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία.
Η εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ.

Ωρα 14:18  Ηδη από το πρωί έσπευσαν να ψηφίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Ωρα 14:25  Οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ άνοιξαν λίγο μετά τις 7.00 το πρωί και ήδη μέσα στις πρώτες τέσσερις ώρες εκτιμώνταν ότι έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 50.000 φίλοι του κόμματος.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΩρα 14:31  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι ψηφίζουν ένα από τα τέσσερα ψηφοδέλτια που τους δίνονται, δεν είναι ένα ενιαίο όπου υπάρχουν και τα τέσσερα ονόματα και απλά βάζεις σταυρό στον υποψήφιο της αρεσκείας σου.

Ωρα 14:40  Συνολικά 1.200 κάλπες στήθηκαν σε όλη την χώρα, από αυτές περί τις 40 βρίσκονται στην Θράκη.

Ωρα 14:48  Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκ των πιο βασικών υποστηρικτών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φημολογούμενος ως επόμενος γραμματέας του κόμματος σε περίπτωση νίκης του, ψήφισε στις 9.00 το πρωί μαζί με τον Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (και όχι στην Κομοτηνή), σε μία κίνηση συμβολική με πολλαπλά μηνύματα.

Ωρα 14:53  Υπενθυμίζεται ότι ο Στυλιανίδης βρέθηκε στο προσκήνιο εντονότατα τις τελευταίες ημέρες ως ερμηνευτής των προθέσεων Καραμανλή, αλλά και για αναλύσεις σε σχέση με το αν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ωρα 15:03  Κατά την διάρκεια της προεκλογικής αυτής περιόδου, που ήταν μαραθώνια, και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι έκαναν περιοδεία στην Θράκη. Ωστόσο όλοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ωρα 15:38  Παράταση μιας ώρας δίνεται, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ. Κανονικά οι κάλπες θα έκλειναν στις 7.00 το βράδυ, αλλά θα κλείσουν στις 8:00 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, λόγω της αυξημένης συμμετοχής.

Ωρα 15:43  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 10:00 το βράδυ.

Ωρα 15:50  Θυμίζουμε ότι ένας εκ των υποψηφίων αρχηγών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε παραβρεθεί και στην αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Κρύα Βρύση, κάνοντας προεκλογικό πέρασμα από το γήπεδο. Θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 16:48 Σύμφωνα με αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη παράταση μέχρι τις 9.00 ανάλογα με την προσέλευση και ανάλογα με το αν υπάρξει σχετική συμφωνία.

Ωρα 16:55  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πανελλαδικά είχαν ψηφίσει 200.000 άτομα μέχρι και τις δύο το μεσημέρι.

Ωρα 17:28  Συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και με αθρόα συμμετοχή, από το πρωί, η προσέλευση των ψηφοφόρων, στα εκλογικά κέντρα του νομού Έβρου. Για «αναγέννηση της Ν.Δ. από τις στάχτες της με τους φίλους και μέλη του κόμματος να στέλνουν μήνυμα συσπείρωσης» κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, Σταύρος Σταυράκογλου.

Ωρα 17:32 Στη σημερινή εκλογική διαδικασία, η οποία διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, συμμετείχαν μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι περίπου 3.500 άτομα σε όλο το νομό Έβρου, ενώ μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι οι ψηφοφόροι μόνο στην Αλεξανδρούπολη ανέρχονταν στους 1.500.

Ωρα 17:35  Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2009, για την προεδρία της Ν.Δ., είχαν ψηφίσει 12.000 Εβρίτες.

Ωρα 18:20  Παράταση μέχρι τις οκτώ το βράδυ ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.   Οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν τη διαδικασία και πέραν των 20:00, εφόσον και όπου αυτό κριθεί σκόπιμο.

Ωρα 18:25  Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 325.000 άτομα σε όλη την χώρα, σύμφωνα με τη Συγγρού.

 width=Ωρα 18:32  Αυτοσαρκασμός από τους ίδιους τους Νεοδημοκράτες για τον πραγματικό νικητή αυτών των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, στην φωτογραφία που βλέπετε δεξιά

Ωρα 18:58  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Τραγάκη, υπάρχουν εκλογικά τμήματα, αυτή τη στιγμή, που απέξω είναι 300 με 400 άνθρωποι και επιθυμούν να ψηφίσουν. Όχι όμως στην Θράκη, που δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Ωρα 19:01  Κανονικά θα έρπεπε οι κάλπες να έχουν κλείσει τώρα, αλλά έχει δοθεί όπως έχουμε πει παράταση μιας ώρας. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Ωρα 19:40  Είναι και για γέλια, αλλά υπήρξε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα με την παράταση. Τα συστήματα είχαν ρυθμιστεί να κλείσουν στις επτά και χρειάστηκε από την Vodafone που έχει αναλάβει το έργο της μετάδοσης αποτελεσμάτων να κάνουν επανεκκίνηση στα τερματικά. Δεν είναι πάντως κάτι σοβαρό, λένε από την Συγγρού.

Ωρα 19:49  Αποκαταστάθηκαν σταδιακά τα προβλήματα. Σύμφωνα με τις επίσημες διαρροές (ναι, υπάρχουν και τέτοιες), «διεκόπη προσωρινά, λίγο μετά τις 7.00, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω τεχνικού προβλήματος στην εταιρεία που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση των εκλογών. Μέχρι τότε περισσότεροι από 370.000 ψηφοφόροι είχαν προσέλθει και ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές και γίνονται προσπάθειες να επανέλθει το σύστημα, όσον το δυνατό πιο σύντομα γίνεται, γιατί περιμένουν να ψηφίσουν αρκετοί ψηφοφόροι ακόμα, έχοντας σχηματίσει ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα».

Ωρα 19:53  Κατά συνέπεια πάντως, θεωρείστε δεδομένο ότι η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και μετά τις οκτώ το βράδυ.

Ωρα 20:20  Για κοντά στους 400.000 ψηφοφόρους λέγεται ότι έχουν προσέλθει φέτος και μιλάνε για αθρόα προσέλευση. Ωστόσο το 2009 σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα που είχε δώσει η ΝΔ, 780.000 ψηφοφόροι είχαν εκλέξει νέο αρχηγό.

Ωρα 20:24  Τότε ο τότε πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Δημήτρης Σιούφας είχε δηλώσει ότι οι ψηφίσαντες ανήλθαν στους 782.136, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 386.400 ψήφους, τη Ντόρα Μπακογιάννη 306.625 και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη 78.870 ψήφους.

Ωρα 20:45  Εχουν κλείσει τα περισσότερα εκλογικά τμήματα. Στην Θράκη δεν έχουμε ενημέρωση ότι έχει παραμείνει κάποιο ανοιχτό. Εκλεισε ακόμα και το εκλογικό τμήμα στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας.

Ωρα 21:12  Αρχισαν να αποστέλλονται τα πρώτα αποτελέσματα. Θα σας ενημερώνουμε και γενικότερα και ειδικότερα για τα αποτελέσματα από την Θράκη, εφόσον ανακοινώνονται.

Ωρα 22:14  Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ο μεγάλος νικητών της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΝΔ, στον Νομό Ξάνθης, μιας και κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Ωρα 22:15  Οπως αναφέρει το http://www.xanthinea.gr, έχουμε τα εξής αποτελέσματα στα 12 εκλογικά κέντρα του νομού Ξάνθης:
1. Μεϊμαράκης: 1641 47,07%
2. Τζιτζικώστας: 792 22,72%
3. Μητσοτάκης: 761 21,83%
4. Γεωργιάδης: 260 7,46%
Ακυρα 21 0,60%
Λευκα 11 0,32%
Συνολο 3486

Ωρα 22:22  Εχουμε αποτελέσματα και από τον Έβρο σε 16 από τα 22 εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με το thrakinea.gr. Δεν είναι σε απόλυτους αριθμούς αλλά σε ποσοστά και αυτά είναι:  Μεϊμαράκης 39,61%
Τζιτζικώστας 29,09%
Μητσοτάκης 23,86%
Γεωργιάδης 6,21%

Ωρα 22:26  Μόλις μεταδόθηκε και από το Mega αυτό που φαίνεται και από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Θράκη. Ξεκάθαρα πρώτος με ποσοστό κοντά στο 40% ο Μεϊμαράκης και δίνουν μάχη για την δεύτερη θέση ο Τζιτζικώστας με τον Μητσοτάκη.

Ωρα 22:29  Μπορεί ο Τζιτζικώστας να είναι οριακά πιο πάνω στην Θράκη, αλλά μην ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε βόρεια Ελλάδα και αν προστεθούν Αθήνα και Κρήτη, ανατρέπεται η κατάσταση. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το όνομα Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στην Θράκη, ιδίως στον χώρο της μειονότητας που πάντως δεν έδειξε να ψηφίζει αθρόα σε αυτές τις εκλογές.

Ωρα 22:36  Σύμφωνα με το επιτελείο Τζιτζικώστα, με καταμετρημένο το 20% των εκλογικών τμημάτων πανελλαδικά τα ποσοστά είναι Μεϊμαράκης 45%, Τζιτζικώστας 25%, Μηστοτάκης 23% και Άδωνις Γεωργιάδης 7%.

Ωρα 22:38  Σύμφωνα με το επιτελείο του Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς να λένε σε ποιο ποσοστό, έχουμε Μεϊμαράκης 42%, Μητροσάκης δεύτερος με 27%, τρίτος με 20% ο Τζιτζικώστας και δίνουν στο 10% τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ωρα 22:41  Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη λένε ότι δεδομένα θα είναι στο δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό κοντά στο 30% και όχι τόσο χαμηλά όσο τους δίνουν οι πρώτες διαρροές.

Ωρα 22:53 Περιμένουμε επίσημες δηλώσεις από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής

Ωρα 23:04  Δεν μας έκανε διαφωτιστικότερους ο Τραγάκης, το συντομότερο δυνατόν θα έχουμε αποτελέσματα είπε, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα είναι αυτό. Περιμένουν λέει με… φαξ να έρθουν τα αποτελέσματα, αν και υποτίθεται ότι τους μοίραζαν τάμπλετς και έχουμε μπει σε εποχές ηλεκτρονικών συστημάτων. Τι να πούμε;

meimarakis-mitsotakisΩρα 23:25  Πλέον όλοι εκτιμούν ότι έχουμε δεύτερο γύρο ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, αλλά ακόμα από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα δεν έχουν πει κάτι. Αίσθηση από την αποκάλυψη ότι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, την έδρα του Τζιτζικώστα, κέρδισε με 100 ψήφους διαφορά ο Μητσοτάκης!

Ωρα 23:43  Φαίνεται να κλειδώνει πάνω από το 40% το ποσοστό του Μεϊμαράκη και λίγο κάτω από το 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά άνω του 40% και δεν πέσει κάτω από αυτό το ψυχολογικό όριο, ο Μεϊμαράκης θα είναι απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Ωρα 23:57  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 47,8% της ενσωμάτωσης, ο Μεϊμαράκης λαμβάνει το 42%, ο Μητσοτάκης το 26% , ο Τζιτζικώστας 22% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8%. Δεν ξέρουμε ωστόσο από ποιες περιοχές υπάρχει αυτή η ενσωμάτωση. Μιλάμε για πανελλαδικό ποσοστό.

Ωρα 00:03  Στην Ισπανία που έχει βουλευτικές εκλογές, έχουμε ενσωμάτωση στο 85% των εκλογικών αποτελεσμάτων και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τελικό πολύ πριν μάθουμε οτιδήποτε επίσημο για τις εκλογές της ΝΔ.

Ωρα 00:10  Στο επιτελείο του Αδωνι Γεωργιάδη κατεβάζουν ρολά. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη πανηγυρίζουν για την είσοδο στον δεύτερο γύρο, δεν πιστεύουν ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση ο Απόστολος Τσιτζικώστας.

Ωρα 00:18  Μια ενδιαφέρουσα παραπολιτικής σημασίας λεπτομέρειας, δεδομένου ότι ψήφισαν 400.000 άτομα και πλήρωσαν από 3 ευρώ το καθένα, η ΝΔ τσίμπησε στα ταμεία της πάνω από ένα εκατομμύριο ευρουλάκια.

Ωρα 00:22  Ο πρώτος που προχώρησε σε δηλώσεις, πριν βγει οποιοδήποτε επίσημο αποτέλεσμα από τη ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάνει έκκληση σε όλους όσους ψήφισαν σήμερα να ψηφίσουν και στις 10 Ιανουαρίου, στον δεύτερο γύρο, αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του.

Ωρα 00:44  Αναμένεται δήλωση Τζιτζικώστα που μάλλον θα παραδέχεται την ήττα του, στην τρίτη θέση. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα δηλώσει από σήμερα ποιον θα στηρίξει.

Ωρα 01:06  Μόλις έκανε δήλωση ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, που ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δυο που περνούν στην επόμενη φάση, στις 10 Ιανουαρίου. Ακόμα πάντως, ο Τραγάκης και η επίσημη ΝΔ δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε ενημέρωση των αποτελεσμάτων.

Ωρα 01:18  Απίστευτη πληροφορία που μετέδωσε η ΕΡΤ. Τελικά ψήφισαν 399.978 άτομα, δηλαδή οριακά δεν πιάσαν τις 400.000

Ωρα 01:43  Μόλις έκανε δηλώσεις και ο Tζιτζικώστας, παραδέχθηκε την ήτττα του, συνεχάρη τους δύο που πέρασαν στον δεύτερο γύρο αλλά και τον Άδωνι και μίλησε για ενότητα. Δεν απάντησε ωστόσο ποιον στηρίζει στον δεύτερο γύρο.

Ωρα 02:02  Εχουνε αποτέλεσμα και στην Ροδόπη, τελικό, όπως το καταγράφει το inkomotini. Πρώτος με διαφορά και εδώ ο Μεϊμαράκης, δεύτερος ο Τζιτζικώστας και τρίτος ο Μητσοτάκης, χαμηλά κινήθηκε ο Άδωνις.

Ωρα 02:05  Στα οκτώ εκλογικά τμήματα του νομού ψήφισαν 2.857 εκλογείς και βρέθηκαν 9 άκυρα και λευκά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του νομού Ροδόπης:
1. Μεϊμαράκης: 1257 44%
2. Τζιτζικώστας: 812 28,4%
3. Μητσοτάκης: 586 20,5%
4. Γεωργιάδης: 184  6,5%

Ωρα 02:15 Πιο πριν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στην Ξάνθη αλλά και στον Έβρο.

Ωρα 02:30  Κάπου εδώ μάλλον είναι καιρός να πάμε για ύπνο, χωρίς να έχουμε το παραμικρό επίσημο αποτέλεσμα από την ίδια τη ΝΔ αλλά έχοντας ξεκαθαρίσει ότι οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο μεταξύ Μεϊμαράκη (που αναδείχθηκε κυρίαρχος τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην Θράκη) και Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τη ΝΔ είπαν ότι αποτελέσματα θα δώσουν το πρωί. Αρα, καλό σας βράδυ και ευχαριστούμε για την μεγάλη επισκέψιμότητα σε ένα αθλητικό site, ου όμως προσπαθεί να είναι κοντά και να καλύπτει και τα μεγάλα μη αθλητικά γεγονότα, όταν αφορούν και την περιοχή μας…