Θρήνος… Έσβησε μέσα στο γήπεδο ο πασαδόρος του Νίκου Σαμαρά και πήγε να τον συναντήσει στον ουρανό…

Σοκ προκαλεί στο ελληνικό βόλεϊ και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα ο απροσδόκητος χαμός του προπονητή της Θέτιδας Βούλας (ομάδας της Α2 Γυναικών) Χρήστου Παπαθανασίου, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δραματικού αγώνα της ομάδας του με τον Ηλυσιακό (όπου η Θέτιδα έχασε με 21-19 το τάι μπρέικ) αισθάνθηκε αδιαθεσία, προσπάθησε να βγει έξω από το γήπεδο, αλλά η καρδιά του τον πρόδωσε.

Παρά τις προσπάθειες του γιατρού της Θέτιδας και των ανδρών του ΕΚΑΒ που ήρθε μετά από λίγο και τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, ο 45άχρονος τεχνικός δεν μπόρεσε να επανέλθει.

 width=Ο Παπαθανασίου ήταν παλιός διεθνής με την Εθνική εφήβων (και συμπαίκτης του επίσης αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά). Μάλιστα, υπάρχει φωτογραφία τους από το παγκόσμιο εφήβων του 1988 στην Αθήνα, όπου ο Παπαθανασίου κάνει πάσα στον Σαμαρά.

«Ο Χρήστος μας “έφυγε” ξαφνικά … σήμερα το βράδυ … Πριν από λίγο … Ένα από τα καλύτερα παιδιά και ίσως ο καλύτερος αθλητής που είχε τη τύχη να βγάλει ποτέ η ομάδα μας. Δεν υπάρχουν λόγια μετά από τέτοιες στιγμές . Ίσως εκεί “επάνω” να τους έλειπε ένας πασαδόρος και κάλεσαν το Χρήστο … Φίλε μας δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ … Κρίμα… Πολύ κρίμα», σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άγγελος Κυριακίδης.

Πέρα από την Εθνική Ομάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αλλά και στην ανδρών στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Χρήστος Παπαθανασίου υπήρξε συμπαίκτης του Νίκου Όταν ο Χρήστος ήταν συμπαίκτης του «Σαμ»Σαμαρά (και) στο μπιτς βόλεϊ ,στα πρώτα οργανωμένα τουρνουά του αθλήματος στην Ελλάδα πριν από δύο δεκαετίες. Χαρακτηριστική η φωτογραφία αριστερά, όπου αριστερά είναι ο Χρήστος Παπαθανασίου και δεξιά ο Νίκος Σαμαράς, συμπαίκτες με τον Γιώργο Σπανό (στο μέσον) σε αγώνα μπιτς βόλεϊ ομάδων 3Χ3 που είχε γίνει στην Βάρκιζα το 1990.

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1970 στη Λάρισα και αγωνίστηκε πασαδόρος με συμμετοχές στις Εθνικές Ομάδες. Ξεκίνησε στον Πανερυθραϊκό και αγωνίστηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, στα Ναυπηγεία ενώ ήταν και μέλος της μεγάλης ομάδας του Κτησιφώντα Παιανίας που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90.  Ήταν παντρεμένος με την βολεϊμπολίστρια Νατάσσα Πλατανιώτη και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού ηλικίας 10 ετών (δίδυμα).