Οι φίλαθλοι τύπωσαν και πουλάνε ημερολόγια για να μαζέψουν χρήματα για τους παίκτες του Ευρωπαίου Εθνικού!!!

Σε μια πρωτότυπη όσο και αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η νεοσύστατη «Λέσχη Φίλων Εθνικός Αλεξανδρούπολης Volleyball Team», με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά τους παίκτες της ομάδας, που δυστυχώς αρκετοί από αυτούς μαστίζονται από οικονομικά προβλήματα (όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών άλλωστε).

Μπορεί να κατάφεραν να επιστρέψουν από την Σλοβακία με μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση, μπορεί το καλοκαίρι οι περισσότεροι να υπέγραψαν γενναίες μειώσεις μισθών, ωστόσο πολλοί από τους αθλητές του Εθνικού εξακολουθούν να βλέπουν με το… κιάλι το χρώμα του χρήματος, αφού στους λογαριασμούς δεν μπαίνει το σύνολο έστω αυτών των μικρών ποσών που έχουν συμφωνηθεί άλλα ακόμα μικρότερα ως έναντι.

Η διοίκηση σε αρκετές περιπτώσεις έχει φανεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντί τους, προκειμένου να καλυφθούν άλλες λειτουργικές ανάγκες του συλλόγου ή χρέη του παρελθόντος, που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Βέβαια, η κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα τα περσινά γεγονότα, όταν έφτασαν στο σημείο να κάνουν απεργία, αλλά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν (και πού δεν υπάρχουν άλλωστε, σε μια χώρα που τελεί άλλωστε εδώ και μήνες υπό capital controls).

Το κενό αυτό λοιπόν, αποφάσισαν να αναλάβουν να το καλύψουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Η Λέσχη Φίλων του τμήματος βόλεϊ του ΜΓΣ, που ως γνωστόν ιδρύθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι, αποφάσισε να εκδώσει ένα καλαίσθητο ημερολόγιο και όπως ανακοίνωσε, κυρίως μέσα από τα social media, «ΟΛΑ τα έσοδα από αυτό θα δοθούν στους παίκτες της ομάδας με την μορφή δωροκάρτας από κατάστημα με αθλητικά είδη της πόλης της Αλεξανδρούπολης, για τις γιορτές των Χριστουγέννων».

Η ειδική αυτή έκδοση του ετήσιου ημερολογίου κοστίζει μόλις 4 ευρώ και θα πωλείται την προσεχή Κυριακή στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική της Volley League, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να το παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας της Λέσχης ή στο τηλέφωνο 6936576073. Είναι από τις φορές που οι ίδιοι οι φίλαθλοι αναλαμβάνουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για καλό σκοπό…