ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο Ξανθιώτικο ντέρμπι του Ορφέα με την Ασπίδα με τα πέντε γκολ και τα τρία δοκάρια!

Με μια χορταστική αναμέτρηση και εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα στο τέλος, αποχαιρέτησαν το 2015 Ορφέας και Ασπίδα Ξάνθης στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του ΑΟΞ στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, που βρήκε νικητή τον Ορφέα με 3-2.

Ο πρωτοπόρος Ορφέας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι πίεσε και είχε και δοκάρι στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με τον Μουμίνογλου, με την πίεση του να καρποφορεί στο 22′ όταν μετά απο σέντρα του Καρά Αλή ο Γιάννης Καραγκιόζης έπιασε το σουτ μέσα απο την περιοχή και άνοιξε το σκορ για τον Ορφέα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και με την συμπλήρωση 30′ λεπτών αγώνα έφεραν το ματς στα ίσια όταν μετά απο αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων ο Κοντομιχάλης με προβολή έκανε το 1-1. Μάλιστα στο 37′ οι φιλοξενούμενοι πήραν και προβάδισμα στο σκορ μετά απο απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χισήμ Χασάν στο 37′.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο πίεσαν δημιούργησαν πολλούς κινδύνους στην εστία του Αθανασίου και εν τέλει κατάφεραν να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν σε ακόμη μια νίκη. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ομάδα του Ορφέα σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Αθανασίου στην προσπάθεια του Μαυρόπουλου, για να φτάσουμε στο 60′ με τον Βασίλη Καραγκιόζη να κάνει την σέντρα απο τα δεξιά και τον Γιάννη Καραγκιόζη να παίρνει την κεφαλιά εκτός περιοχής! και να σημαδεύει το γάμα της εστίας του Αθανασίου σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς τέρμα. Η ολική ανατροπή για τον Ορφέα ήρθε στο 75′ όταν μετά απο σουτ του Βασίλη Καραγκιόζη η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Αθανασίου και στην επιστροφή της ο Μαυρόπουλος πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ διαμόρφωσε το 3-1 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Στο στρατόπεδο του Ορφέα επικρατεί ευφορία για ακόμη μια νίκη αλλά και ανατροπή του πρωτοπόρου και πρωταθλητή χειμώνα της ΕΠΣ Ξάνθης, που βλέπει με αισιοδοξία την συνέχεια. Σε αντίθεση με την Ασπίδα Ξάνθης που επικρατεί απογοήτευση καθώς μετά από αυτή την ήττα η ιστορική ομάδα μένει πολύ νωρίς χωρίς στόχους, και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να αποβεί καθοριστικό για τον σύλλογο με τις εξελίξεις να αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικές. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς του Κοτινούδη και Διαμαντόπουλο.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Ρ.Κοντογιαννίδης): Ζώης, Τζαμπάζ Χακή, Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μυγγίδης(61′ Μαλαδένης Β.), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Χίντ Ιμέρ(90′ Κεχαγιάς), Χαραλαμπίδης(46′ Μόσχος), Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Γ. Γρηγοριάδης): Αθανασίου, Ψαρόπουλος(65′ Τσετινές), Χισήμ Χασάν, Τσορμπατζίδης, Μυλωνάς, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Κατσής, Ανδρίκου(60′ Μουχτάρης), Μουτούς Τζοσκούν, Σάββογλου