ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι των προημιτελικών ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κοσμίου και Δόξα Προσκυνητών

Το σημαντικότερο παιχνίδι για τους προημιτελικούς του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης ήταν αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Κοσμίου και στη Δόξα Προσκυνητών, ομάδες που όταν παίζουν μεταξύ τους οι αναμετρήσεις είναι πάντα ενδιαφέρουσες.

Οι δυο ομάδες και πέρυσι συναντήθηκαν για το κύπελλο δυο φορές μια στις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης, όπου αν και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στην κληρωτίδα (με την πρωτοπυπία της ΕΠΣ Θράκης μια ομάδα να συνεχίσει από αυτές που αποκλείστηκαν) και έτσι ξαναβρέθηκαν στον τελικό κυπέλλου της περσινής χρονιάς όπου επικράτησε πάλι η Δόξα Προσκυνητών.

Παρουσία περίπου 100 ατομων αφού το κρύο ήταν τσουχτερό, η ομάδα της Δόξα Προσκυνητών απέδειξε γιατί είναι το μεγάλο φαβορί για να επαναλάβει το περσινό ντάμπλ, αφού όπως γράφει το rodopisports, από το πρώτο λεπτό ως και το τελευταίο πίεζε ασταμάτητα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες του κέντρου και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με 0-2, με  ενα γκολ ανα ημίχρονο με τους Βάσκο που τραυματίστηκε στην συνέχεια και τον Μαδούρα και μόνο με θαύμα δεν θα συνεχίσει για τα ημιτελικά του κυπέλλου

Στο 4′ οι φιλοξενούμενοι με τον Βασιλακάκη θα κάνουν ένα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα δε θα βρει στόχο ωστόσο η Δόξα θα διαμαρτυρηθεί για τράβηγμα πάνω στον Βασιλακάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπως και ένα λεπτό αργότερα οι Προσκυνητές θα διαμαρτυρηθούν πάλι στον Γκράνα για ένα χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο 21′ ο Γεμενετζής θα έχει σουτ εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι και στο 31′ η Δόξα θα πετύχει αυτό που δικαιούταν με πλασε του Βάσκου ύστερα απο μπαλιά του Γεμενετζή. Ωστόσο λίγο πριν το τέλος ο Καστοριανός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος θα αποχωρήσει λόγω τραυματισμού.

Στο δεύτερο μέρος το Κόσμιο θα μπει πολύ δυνατά και θα χάσει δυο πολύ καλη διπλή ευκαιρία όταν σε σέντρα του Ταβασίδη, ο Γκόγκος θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Βλαδιμηρίδης απέκρούσε σωτήρια και στην επαναφορά το σουτ του Μάναλη θα περάσει άουτ. Στο 51′ οι Προσκυνητές θα χάσουν σπουδαία ευκαιρία με τον Κλη να χάνει τετ α τετ απέναντι στον Κωνστανταράκη, όμως θα στείλει την μπαλα πάνω από τα δοκάρια. Λίγο αργότερα σε φάουλ του Τρίχα, η Δόξα θα ζητήσει πέναλτι σε χέρι αμυντικού, αλλά ο διαιτητής Γκράνας θα δείξει να συνεχιστεί και πάλι το παιχνίδι. Στο 54′ ο Αθανασίου θα εκτελέσει ένα φάουλ αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της Δόξας. Στο 72′ σε φάουλ του Κλη, ο Κωνστανταράκης δεν θα διώξει σωστά με τη μπάλα και ο Μαδούρα2 με κεφαλιά θα διαμορφώσει το τελικό 0-2.

Διαιτητής ήταν ο κ. Γκράνας με βοηθούς τους Χούσκογλου και Χαρίτση, ωστόσο παρά τις διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων για κάποια πέναλτι ήταν πολλοι καλοί. Παρών στο γήπεδο ήταν και ο Πρόεδρος της ομάδας Στέφανος Ζέκος, που οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κρατούν αυτό το διάστημα στο νησί της Φολέγανδρου.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Κωνστανταράκης, Βοργιατζίδης (46′ Φλέγγας), Μόσχος, Πενόπουλος, Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης (84′ Τζουμάρης), Αθανασίου (59′ Κοσκολός), Γκόγκος, Ταβασίδης, Γιαπραχτσής

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Σιδηρόπουλος, Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (79’΄Μυστρίδης), Κλης, Βασιλακάκης, Βάσκος (42΄Μιχαλακέλλης), Βιόπουλος (64’ Λαμπίρης)