Να περάσει ο επόμενος! Εντός της Βαλκανικής Χερσονήσου το δέκατο ευρωπαϊκό ταξίδι του Εθνικού!!!

Αρχικά, 25 μήνες πριν, ήταν η Πολωνία για να αντιμετωπίσει την μεγάλη Σκρα. Στην συνέχεια η Λευκορωσία κόντρα στην Κομουνάλνικ Γκρόντνο. Ακολούθως το Βέλγιο απέναντι στην Ασέ Λένικ, όπου και σταμάτησε στο χρυσό σετ η πορεία της ομάδας στους 16 του Challenge Cup της σεζόν 2013-2014.

Πέρυσι ο Εθνικός ξεκίνησε από την Ελβετία και την Tv Σόνενβερτ. Μετά απέκλεισε την Ταλίν της Εσθονίας. Στην συνέχεια, Γενάρη του 2015, την Φάρτα Ζλιν της Τσεχίας. Επόμενο ταξίδι στην Πορτογαλία, όπου έπαιξε με την Μπενφίκα, από την οποία αποκλείστηκε στους οκτώ της διοργάνωσης.

Φέτος το ξεκίνημα έγινε από την Σλοβενία και την Πανβίτα Πόμγκραντ. Ακολούθησε η Vk Πριέβιντζα της Σλοβακίας. Εχοντας πλέον συμπληρώσει εννέα ταξίδια σε 25 μήνες, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μπορεί υπερήφανα να προετοιμάζεται για το δέκατο, με την έλευση του 2016.

Που θα είναι αυτό; Μετά λοιπόν τις Πολωνία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ελβετία, Εσθονία, Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Σλοβακία, νέος προορισμός για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη είναι η Σερβία. Όχι πολύ μακριά δηλαδή, αφού φέτος ο Εθνικός δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην Βαλκανική Χερσόνησο.

Αντίπαλος λοιπόν του Εθνικού στην φάση των 16 του Challenge Cup θα είναι η Σπάρτακ Λίγκ. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί ότι η σερβική ομάδα προκρίθηκε… χωρίς αγώνες, αφού είχε κληρωθεί με αντίπαλο την Πολωνική Γιαστρέμπσκι, απέναντι στην οποία δεν θα είχε καμία τύχη.

Ωστόσο οι Πολωνοί αποσύρθηκαν από την διοργάνωση και άνοιξε ο δρόμος για τους Σέρβους να προκριθούν ξεκούραστα στην φάση των 16 της διοργάνωσης. Ετσι έχουμε για δέκατο ευρωπαϊκό προορισμό του Εθνικού μέσα σε 26 μήνες μια δέκατη χώρα, στην οποία θα είχε βρεθεί πέρυσι, αν είχε αποκλείσει την Μπενφίκα. Όμως κάλλιω αργά παρά ποτέ!

Ο πρώτος αγώνας με την Σπαρτακ Λιγκ θα γίνει στην Σερβία στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη (ή μία ημέρα πριν ή μετά, αναλόγως με τον ορισμό που θα γίνει από την CEV). O επαναληπτικός θα φιλοξενηθεί στον Έβρο και το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» μια εβδομάδα αργότερα (δηλαδή στο τριήμερο 26-28 Ιανουαρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ