Επικίνδυνη αποστολή στη Σλοβακία για τον Εθνικό, που ψάχνει δυο σετ για την πρόκριση στους 16

Μετά από ένα κακό διάστημα στο πρωτάθλημα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προβάρει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και παρά τις σημαντικές απουσίες που έχει, διεκδικεί το απόγευμα στην έδρα της Πριέβιτζα στην Σλοβακία την πρόκριση στην φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ.

Η πρόκριση είναι μονόδρομος για τον Εθνικό, αν θέλει να κριθεί θετικά και η φετινή απόφαση – ρίσκο της διοίκησης για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεδομένου ότι τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη κατάφερε να προκριθεί και να αγωνιστεί και μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Εθνικός στον πρώτο αγώνα, πριν από δύο εβδομάδες, είχε νικήσει με καθαρό σκορ και συγκεκριμένα 3-1 σετ και για να προκριθεί χρειάζεται να κερδίσει δύο σετ. Αν συμβεί αυτό, παίρνει αυτόματα την πρόκριση, ακόμα και αν ηττηθεί.

Στη χειρότερη των περιπτώσεων, αρκεί να κερδίσει το τελευταίο σετ για να προκριθεί, καθώς αυτό θα είναι το χρυσό. Με άλλα λόγια, αν ηττηθεί με 3-1, το σκορ που είχε κερδίσει στο πρώτο ματς, ή ακόμα και με 3-0, τότε θα παιχτεί ένα «χρυσό» σετ 15 πόντων όπου θα κριθεί η πρόκριση και θα αρκεί η νίκη σε αυτό για να έρθει.
Ο Εθνικός βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στη Σλοβακία και την παραμονή του αγώνα προπονήθηκε στην έδρα, όπου στις 19:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος (18:00 το απόγευμα τοπική) θα διεξαχθεί η κρίσιμη αναμέτρηση.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και σημαντικά για τον Εθνικό και εστιάζονται κυρίως στην απουσία του αρχηγού της ομάδας Ανέστη Δαλακούρα, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και όπως έγινε αντιληπτό τν περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να μείνει εκτός αγώνων γα οκτώ εβδομάδες.

Το βάρος επωμίζεται ο 17χρονος Σωκράτης Χαραλαμπίδης, που έχει μπει κατευθείαν στα βαθιά. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι περιορισμένες στην παρούσα φάση καθώς οι νεοαποκτηθέντες Μιγιαήλοβιτς, Φόγιερ δεν υπολογίζονται, παρά από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή. Ο Σέρβος κάνει ατομικό πρόγραμμα προετοιμασίας στην Αλεξανδρούπολη και ο Γερμανός αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη.
«Εχουμε το αβανταζ της νίκης με 3-1 από τον αγώνα στην έδρα μας. Αν και έχουμε προβλήματα και απουσίες, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό που θα μας δώσει την πρόκριση», είπε ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Ωστόσο είναι αλήθεια ότι στο μυαλό των περισσοτέρων στον Εθνικό βρίσκονται οι επόμενοι αγώνες για το πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό και Ορεστιάδα, με αποτέλεσμα αν και ευρωπαϊκό, το ματς αυτό να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Πολ Έρμποτς (Βέλγιο), Σέντρικ Γκρέλιερ (Ελβετία). Ο αγώνας υπενθυμίζεται ότι ξεκινά στις 19:00 ώρα Ελλάδος, θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξη του σκορ από το ThrakiSportS και υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός προκρίνεται αν κερδίσει δύο σετ και σε κάθε περίπτωση αν κατακτήσει το τελευταίο.