Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Νέστου Χρυσούπολης με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης άντεξε για ένα ημίχρονο, που δεν είχε να επιδείξει σχεδόν τίποτα από πλευράς θεάματος, αλλά ο δεύτερος της βαθμολογίας Νέστος Χρυσούπολης ανέβασε στροφές στην επανάληψη και κατάφερε τελικά να φτάσει σε μια άνετη νίκη, που φυσικά τον κράτησε στη δεύτερη θέση.

Όπως μας ενημερώνει ο Κυριάκος Καγιάς που βρέθηκε στο γήπεδο, στα πρώτα 45 λεπτά, το παιχνίδι δεν είχε ευκαιρίες. Κυριάρχησαν οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Μόνο στο 6ο λεπτό ένα κόρνερ του Δεσύλλα μπλόκαρε ο Σιριτούδης προ των επιθετικών, ενώ αντίστοιχη ήταν η κατάληξη και σε προσπάθεια του Ζγούρι από μπαλιά του Δεσύλλα στο 26ο λεπτό.

Το γρήγορο γκολ στην επανάληψη, βοήθησε το Νέστο να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Αυτό ήρθε στο 47′ από κόρνερ του Δεσύλλα και τον Τσίτση να πιάνει το δύσκολο πλασέ και να κάνει το 1-0. Στο 76′ με πέναλτι που κέρδισε ο Ζγκούρι σε μαρκάρισμα του Παρασκευά, ο Κούτεφ έγραψε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 89′ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Σγκούρι και πλασέ του Λαζαρίδη.

Ο Εθνικός απείλησε με φάουλ του Τσαμουρλίδη στο 50` και είχε επίσης μια ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη και τον ίδιο τρόπο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Επίσης, του ακυρώθηκε ένα τέρμα από τον Γωνιάδη, αμέσως μετά την επίτευξη του 2-0, καθώς ο επόπτης υπέδειξε ότι είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του.

Ο Νέστος από την πλευρά του είχε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλες καλές στιγμές για να διευρίνει το σκορ με τους Κούτεφ στο 51′ (ατομική ενέργεια), Δεσύλλα στο 52′(κεφαλιά άουτ), Ζγκούρι στο 56′ (ατομική ενέργεια) και Κούτεφ στο 70′ (σουτ άουτ).

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Νέστος παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά επτά βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Άρη, ενώ ο Εθνικός διατηρείται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τα επόμενα παιχνίδια καθίστανται πολύ δύσκολα και κρίσιμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Οικονόμου της ΕΠΣ Χαλκιδικής με πρώτο βοηθό τον συμπατριώτη του Μαλανδρής και δεύτερο τον  Κηλικιώτη της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Καραβελίδης, Παυλακάκης (88′ Κακουλίδης), Μπουλγκούρας, Σεφερίδης, Κουτσούμπας, Παπαδάτος, Δεσύλλας (84′ Μανούκος), Τσίτσι, Λαζαρίδης, Κούτεφ (79′ Γαμβρέλης), Ζγκούρι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Συριτούδης, Θάνος (80′ Αμπραχαμιάν), Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Χελιδόνης, Πελτέκης (68′ Θεοδωράκης), Τσορμπατζίδης, Γωνιάδης, Τορομανίδης, Μαμούτ Σεϊδάν (46′ Σιμιτζάκης).