Το αφιέρωμα του «Goal» στον Μανώλη Σιώπη και η αποκάλυψη για το μυστικό του γούρι σε κάθε αγώνα

Αφιέρωμα στον Εβρίτη παίκτη Μανώλη Σιώπη φιλοξένησε η αθηναϊκή εφημερίδα «Goal», με την αφορμή της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε στον αγώνα του Πανιωνίου με την ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα βιογραφικό κείμενο, με ορισμένες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τον παίκτη.

Αναλυτικά:

 width=Στο ριζικό του η τύχη μοιάζει δεδομένη. Γέννημα θρέμμα από το Τυχερό Εβρου είναι ο Μανώλης Σιώπης. Προφανώς όμως και δεν μετράει μόνο αυτό, αλλά είναι πρωτίστως θέμα ικανότητας η εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει στον δεύτερο χρόνο τώρα στον Πανιώνιο.

Αξιόπιστο δείγμα της αξίας του αποτελεί η προχθεσινή του εμφάνιση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο οποίο ο 21χρονος μέσος της ομάδας της Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, με αποτέλεσμα ακόμη όλοι στην «πλατεία» να μιλάνε γι’ αυτήν, και έδωσε τροφή να ανοίξει μεγαλύτερη κουβέντα για το τι μπορεί να κάνει αλλά και να κερδίσει ο Πανιώνιος από το ταλέντο του.

Ενα ταλέντο πηγαίο. Που αναδείχθηκε δίπλα στον ποταμό Εβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, και έμελλε να γίνει ο… συνοριοφύλακας της άμυνας και της επίθεσης του Πανιωνίου. Καθήκοντα που μια μέρα εύχεται να προσφέρει μετά τη Νέων και την Ελπίδων και στην Εθνική Ελλάδας.

Με μία μπάλα στα πόδια
Ο Μανώλης Σιώπης γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1994 στην Αλεξανδρούπολη, όμως από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήταν με μια μπάλα στα πόδια να παίζει ποδόσφαιρο με τον πατέρα του. Οι γονείς του, βιοπαλαιστές, έχοντας ως βασική ενασχόληση εκτός από τις δουλειές σε εργοστάσια την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, τον έγραψαν αυτόν και τον μικρότερο αδερφό του, τον Δημήτρη (νυν παίκτη της Σπάρτης), στην τοπική ομάδα του Τυχερού.

Και η τύχη άρχισε να του χαμογελά αμέσως, αφού στα 14 του χρόνια είχε επιλεγεί από τις σχολές του Ολυμπιακού και μετακόμισε στου Ρέντη. Στην ακαδημία του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε επαγγελματικές συνθήκες, να αποκτήσει εμπειρίες από τη συμμετοχή του στα τμήματα υποδομής, ενώ δίπλα στους μεγάλους βρέθηκε ως ball boy.

Η αξέχαστη εμπειρία
Ωστόσο, η εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη είναι όταν κουνούσε το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με άλλους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού. Στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού δεν του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει, αφού παραχωρήθηκε δανεικός στον Πλατανιά και από το καλοκαίρι του 2014 ανήκει στον Πανιώνιο, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν ένα ποσοστό (περίπου 30%) της μεταπωλητικής του αξίας.

Και αν ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα σταματήσει να ηχεί ποτέ μέσα στα αυτιά του, ο Σιώπης δεν δείχνει να έχει απωθημένα που δεν «έπιασε» στο λιμάνι. Στον Πανιώνιο το «τονωτικό» του λέει πως είναι η δυναμική της εξέδρας. Αλλά το μόνο που εύχεται, κρατώντας στα χέρια του έναν σταυρό που του έδωσε ένας γέροντας του Αγίου Ορους, είναι να βγαίνει ακέραιος από τον αγωνιστικό χώρο και μια μέρα να φθάσει ως την εθνική ομάδα!