ΕΠΣ Ξάνθης: Οι κορυφαίοι σκόρερς της Α’ Κατηγορίας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου

Ανταπόκριση απο την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, με μεγάλες μάχες τόσο στην κορυφή όσο και στα χαμηλά της βαθμολογίας,που μας προϊδεάζουν για έναν συναρπαστικό δεύτερο γύρο και συγκλονιστικό φινάλε τόσο για τον πρωταθλητή όσο και για τις ομάδες που θα παραμείνουν.

Μεγάλη μάχη έχουμε όμως και στους σκόρερ με τον Πέτρο Σαρηγιαννίδη να οδηγεί την κούρσα με τα 15 γκολ που έχει σημειώσει και να ακολουθεί σε απόσταση βολής ο Γιάννης Χριστοφορίδης, ενώ απο κοντά ακολουθούν οι Γιάννης  Καζάκης, Γιάννης Καραγκιόζης και Δημήτρης Ανδρίκου αλλά και οι Μουμίνογλου Τουγιάλ, Μάνος Χαραλαμπίδης και Θόδωρος Γιαπουζής. Ο Ορφέας Ξάνθης είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση καθώς έχουν σκοράρει έστω ένα γκολ 12 διαφορετικοί της ποδοσφαιριστές, ακολουθούν με δέκα οι Ασπίδα Ξάνθης και Ερμής Μάνδρας  ενώ στους εννέα είναι η Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Τα περισσότερα τέρματα τα έχουν πετύχει μέχρι τώρα οι Ορφέας Ξάνθης με 45 γκολ και η Αναγέννηση Θαλασσιάς με 43, ακολουθεί η Ασπίδα Ξάνθης με 31 γκολ, ενώ την πεντάδα κλείνουν ο Άρης Αβάτου με 28 γκολ και οι Άρης Πετεινού και Αστέρας Μαγικού με 20 γκολ. Τα λιγότερα τέρματα τα έχει σημειώσει ο Κεραυνός Λευκόπετρας με δυο έχοντας μάλιστα δύο διαφορετικούς σκόρερ του Αβραμίδη και Καλτσά, ενώ η αμέσως επόμενη είναι η Ελπίδα Γενησέας με 9 γκολ (Τερσενίδης(4), Λεσκόφτσης(2), Γαρούφας, Ζαίκος, Ζωσημίδης).

Στους πιο νεαρούς σκόρερ ξεχωρίζουν οι 14χρονοι Νίκος Λεσκόφτσης της Γενησέας με δύο γκολ και ο Νίκος Τονικίδης του Άρη Πετεινού, ενώ στα ευχάριστα συγκαταλέγεται το γεγονός πως δεν είναι λίγοι και άλλοι ανήλικοι ποδοσφαιριστές ηλικίας από 15 μέχρι και 17 που έχουν σκοράρει και γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον του ερασιτεχνικού της Ξάνθης.

Κορυφαία… οικογένεια σκόρερ είναι με διαφορά αυτή των Βασίλη και Γιάννη Καραγκιόζη του Ορφέα Ξάνθης με 11 γκολ. Ακολουθούν οι Στέλιος και Ντίνος Τουργαίδης της Θαλασσιάς με 5, ενώ από ένα γκολ αμφότεροι  έχουν πετύχει οι Βαγγέλης και Μιχάλης Μαλαδένης του Άρη Πετεινού μαζί με τους Βασίλη και Πασχάλη Σιμηντιρίδη του Ερμή Μάνδρας.

Συνολικά έχουν σημειωθεί 279 τέρματα απο τα οποία τα 6 είναι αυτογκόλ ενώ υπάρχουν και 6 τέρματα άνευ αγώνα, από τις νίκες των Άρη Πετεινού και Αστέρα Μαγικού απέναντι σε Κεραυνό Λευκόπετρας  και ΑΕ Ξάνθης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που δεν διεξήχθησαν με υπαιτιότητα των τελευταίων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους έντεκα κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος μετά το τέλος του πρώτου γύρου:

15 γκολ: Πέτρος Σαρηγιαννίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς)

13 γκολ: Γιάννης Χριστοφορίδης (Άρης Αβάτου)

9 γκολ: Γιάννης Καραγκιόζης (Ορφέας Ξάνθης), Γιάννης Καζάκης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Δημήτρης Ανδρίκου (Ασπίδα Ξάνθης)

8 γκολ: Μουμίνογλου Τουγιάλ (Ορφέας Ξάνθης), Μάνος Χαραλαμπίδης (Ορφέας Ξάνθης),

7 γκολ: Θεόδωρος Γιαπουτζής (Άρης Πετεινού)

6 γκολ: Γιάννης Τσάνι (ΑΟ Βιστωνίδα), Δημήτρης Βούλκος (Ερμής Μάνδρας), Γκιουλνέζ Μουαρέμογλου (ΑΕ Ξάνθης)