Καταγγελία για εταιρεία που δημιουργεί επίγεια καταστήματα παράνομου στοιχήματος στην Θράκη

Στην καταγγελία ότι υπάρχει εταιρεία στοιχήματος που αρχίζει να κάνει παρανόμως καταστήματα στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, ενώ έχουν ήδη γίνει και στην Αθήνα, προχώρησε ο Λευτέρης Στουμπιτζόγλου.

Πρόκειται για τον antiπρόεδρο των πρακτορείων ΟΠΑΠ, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη στον Σκάι τα ξημερώματα της Τρίτης και ανέλυσε τα ζητήματα που έχουν οι πράκτορες.

Όπως τόνισε, το κράτος για να βρει χρήματα, αποφάσισε να αυξήσει την φορολογία σε αυτούς, πέρα από τους φόρους που ούτως ή άλλως υπάρχουν στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι ο ΟΠΑΠ πληρώνει το 30% της κερδοφορίας του, οι νικητές χάνουν από το κράτος το 20% των κερδών τους. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αυτό ισχύει στο στοίχημα, αυτό ισχύει και με τον υπερτυχερό του Τζόκερ, που «λένε όλοι ότι πήρε 15 εκατ, αλλά τα 3 εκατ από αυτά θα πάνε στο κράτος ως φόρος».

Αντιθέτως, όπως κατήγγειλε ο κ. Στουμπιτζόγλου, υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες στοιχήματος που λειτουργούν παράνομα, ενώ ακόμα και αυτές που λειτουργούν νόμιμα διαδικτυακά με βάση τις άδειες που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, «φορολογούνται κατά δήλωσή τους».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο υπουργός ήρθε  στους πράκτορες και τους ζήτησε να ψάξουν να βρουν αυτοί… ισοδύναμα, για να εισπράξει την ατάκα να τους δώσει τότε και το χαρτοφυλάκιο, γιατί για αυτόν τον λόγο έχει τοποθετηθεί σε αυτήν την θέση.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των πρακτόρων του ΟΠΑΠ  υποστήριξε ότι «το κράτος μπορεί να πάρει περισσότερα χρήματα καταπολεμώντας τον παράνομο τζόγο», αντί να αυξάνει την φορολογία, που θα οδηγήσει σε μείωση των στηλών και κατά συνέπεια σε μείωση και των κερδών του κράτους.

Κάπως έτσι λοιπόν, αποκάλυψε ότι πέρα από το διαδίκτυο, «υπάρχει εταιρεία που αρχίζει και κάνει καταστήματα επίγεια στην Κομοτηνή, έχουν ήδη γίνει καταστήματα στην Αθήνα, όλα αυτά παρανόμως και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος». Και διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί να κάνει τίποτα η Εθνική Επιτροπή παιγνίων γιατί βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο και δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή με την σοβαρότατη καταγγελία που υπάρχει καταγεγραμμένη λίγο πριν το 49ο λεπτό της εκπομπής, με ένα κλικ ΕΔΩ…