Ματαιώνονται οι εκλογές στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου

Μπορεί μόλις την περασμένη Κυριακή να αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η έκτακτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και συνεπώς οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του ιστορικού σωματείου, ωστόσο όλα δείχνουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Οπως πληροφορείται το ThrakiSportS, αργά το βράδυ της Τρίτης σε έκτακτη συνεδρίαση του (εναπομείναντος) Δ.Σ. του ιστορικού συλλόγου που είχε μεγάλη διάρκεια, αποφασίστηκε οι προαναφερθείσες εκλογές όχι απλά να αναβληθούν αλλά να ματαιωθούν – και να διεξαχθούν κανονικά τον Μάιο, όπως εξαρχής ήταν προγραμματισμένο. Μέχρι τότε θα τρέξει τον σύλλογο το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο.

Η απόφαση για την ματαίωση των εκλογών έρχεται να επιβεβαιώσει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS από το βράδυ της Δευτέρας, όπου αναφερόταν ότι βρισκόντουσαν σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαδικασίες και νομικές κινήσειςγια να αναβληθούν ή ακόμα και να παταιωθούν οι αρχαιρεσίες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που έχει καταφέρει να συλλέξει το ThrakiSportS, η απόφαση για ματαίωση των εκλογών δεν ελήφθη ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία.

Ως βασικό επιχείρημα για τη ματαίωση έχει προβληθεί ο μη εκσυγχρονισμός του αρχείου μελών του ιστορικού συλλόγου, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει κατάλογος υποψηφίων ή ακόμα και εκλεκτορικό σώμα, που θα κληθεί να αναδείξει το νέο ΔΣ του συλλόγου.

Οι διαφωνούντες υποστηρίζουν πάντως ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο, αφού όπως λένε δικαίωμα ψήφου έχουν και όσα νέα μέλη σπεύσουν να εγγραφούν την ώρα της Γενικής Συνέλευσης, πληρώνοντας την συνδρομή τους, επομένως δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς συγκεκριμένο εκλεκτορικό σώμα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις, δεδομένου ότι ακόμα και αυτήν την ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΜΓΣ Εθνικός αναφέρεται ως πρώτο θέμα ότι ο σύλλογος πηγαίνει σε εκλογές στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, στο ΚΑΠΗ Β’ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με απόφαση που φέρεται να έχει παρθεί στις 30/11/2015 από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά όπως αποκαλύπτει το ThrakiSportS, έχει ήδη ανατραπεί…