ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση μεταξύ της Αναγέννηση Θαλασσιάς και του Άρη Αβάτου για το Κυπελλο (+photos)

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης πήρε η Αναγέννηση Θαλασσιάς που επικράτησε στον ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Άρη Αβάτου, με 1-0 χάρις το “χρυσό” τέρμα του Πέτρου Σαρηγιαννίδη στο 87′.

Σε μια ιδιαίτερα δυνατή και αμφίρροπη αναμέτρηση οπού κυριάρχησε το δυνατό παιχνίδι, και παρακολούθησε αρκετός κόσμος η γηπεδούχος Αναγέννηση κατάφερε με γκολ στα τελευταία  λεπτά να πάρει την μεγάλη πρόκριση απέναντι στον περσινό πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης. Η αναμέτρηση ξεκίνησε άσχημα για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 15′ προχώρησαν  σε αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Σουκρήογλου Σουκρή, που έπαθε θλάση, και έφερε αρκετές αλλαγές και στον σχηματισμό με τον Χριστοφορίδη να μετατοπίζεται απο την επίθεση στο κέντρο.

Στο 18′ χάθηκε η πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού με την κεφαλιά του Καζάκη να περνά ελάχιστα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Εμίνογλου.  Στο 32′ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα καλή στιγμή με τον Εμίνογλου να μπλοκάρει σταθερά την προσπάθεια του Τουργαίδη, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή για την ομάδα του Αβάτου στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 45′ όταν μετά απο γύρισμα του Τζοσκούν Κιοσέ ο Καραγιάννης δεν έπιασε καλά το σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Περπερή.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στις δύο εστίες. Στο 66′ ο Πάρης Κοτόπουλος θα βγεί στην κόντρα επίθεση θα πιάσει το σουτ απο πλάγια θέση αλλά ο Περπερής θα αποκρούσει την προσπάθεια του, με την απάντηση των γηπεδούχων να είναι άμεση με το σούτ του Καζάκη μετά απο πάσα του Σαρηγαννίδη να περνά μόλις άουτ.

Στο 69′ ο Βασιλειάδης θα πιάσει το σουτ για τους φιλοξενούμενους με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ η καλύτερη φάση του αγώνα χάθηκε στο 83′ όταν μετά απο σέντρα απο τα δεξιά ο  Πέτρος Σαρηγιαννίδης  εντελώς αφύλακτος στην “καρδιά” της άμυνας του Αβάτου θα πιάσει την κεφαλιά με τον Εμίνογλου να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση και να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 87′ και ενώ το μάτς έδειχνε να βαδίζει για την παράταση  μετά απο κάθετη πάσα ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου και αφού πέρασε και τον Εμίνογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων δίνοντας το έναυσμα στον πάγκο της ομάδας του αλλά και στους φίλους της Θαλασσιάς να ξεσπάσουν σε έξαλα πανηγύρια. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και να στείλουν το ματς στην παράταση αλλά το σουτ του Καραγιάννη στο 89′ δεν βρήκε στόχο.

Με το σφύριγμα της λήξης  οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν έξαλα αυτή την μεγάλη νίκη ενώ απο την άλλη διάχυτη ήταν η απογοήτευση για την ομάδα του Άρη Αβάτου. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χριστόφορος Μπουραζάνης με βοηθούς τους Χασάν Κουλά και Ιλιάς Εμπλιούκ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Περπερής,  Κοτζακελίνης Π. (46′ Κοτζακελίνης Στ.), Ματζαρίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Κελίδης, Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Στ., Χατζηπαρασκευάς, Σαρηγιαννίδης Π., Καζάκης, Πεντεζίδης (67′ Παπαδημητρίου)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης): Εμίνογλου, Πουρναράκης, Μπουνταγκίδης, Φεταχίδης, Κουτσομιχάλης, Σουκρήογλου(15′ λ.τρ. Κοτόπουλος), Κιοσέ (85′ Ελμασίδης), Ταχτσίδης, Βασιλειάδης Γ., Χριστοφορίδης, Καραγιάννης