Οι θρακιώτικες προεκτάσεις της «καμπάνας» στον Παναθηναϊκό! Πώς επηρεάζονται τα ματς του με Πανθρακικό και Ξάνθη…

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο όπως αναμενόταν ανακοίνωσε την απόφασή του για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των αιωνίων και το τριφύλλι καλείται να πληρώσει ένα πολύ ακριβό τίμημα, σε μια απόφαση που εμμέσως επηρεάζει και τις ομάδες της Θράκης.

Οι πράσινοι καταρχήν χάνουν στα χαρτιά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς αυτό κατακυρώνεται στους ερυθρόλευκους με σκορ 0-3. Επίσης, από τον βαθμολογικό πίνακα τους αφαιρούνται τρεις βαθμοί. Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση, καλούνται να πληρώσουν ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 190.000 ευρώ, ενώ τιμωρήθηκαν και με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ξάνθη για την 21η αγωνιστική θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, καθώς είναι το τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού μετά από αυτά με Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Πανιώνιο. Επίσης, την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (15η) ο Παναθηναϊκός πρόκειται να έρθει στο ΔΑΚ Κομοτηνής για το ματς με τον Πανθρακικό και εφόσον τιμωρηθεί η έδρα του, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να απαγορευθεί σε οπαδούς του ακόμα και μεμονωμένα να βρεθούν στην Κομοτηνή σε θύρα που θα προορίζεται για αυτούς.

Η ένσταση του Παναθηναϊκού για την ακύρωση του φύλλου αγώνας απορρίφθηκε και θεωρείται ότι το ματς δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα του γηπεδούχου. Από τις 4 αγωνιστικές της ποινής, οι τρεις επιβλήθηκαν επειδή τα επεισόδια θεωρήθηκαν εκτεταμένα και η μία για τη ρίψη φωτοβολίδων και αντικειμένων, ενώ από το πρόστιμο των 190.000 ευρώ, οι 150.000 αφορούν τα εκτεταμένα επεισόδια και οι 40.000 άλλες παραβάσεις. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει έφεση, οπότε ειδικά για το ματς της Ξάνθης στη Λεωφόρο είναι οριακό αν θα ισχύει ως τότε η ποινή.

Υπενθυμίζουμε ότι το ντέρμπι δεν είχε ξεκινήσει ποτέ μετά την ρίψη φωτοβολίδων κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής βόλτας των παικτών του Ολυμπιακού στο αγωνιστικό χώρο και ενώ μία από αυτές πέτυχε τον Φινμπόγκαρσον. Μετά την ανακοίνωση την ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας που επέφεραν και την μεγάλη τιμωρία στους πράσινους. Αναλυτικάμ, η απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League αναφέρει:

“Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Τέλος, θεωρεί  ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο)”.