Το ενδιαφέρον και η αγωνία του Μουστακίδη για τον (σοβαρό) τραυματισμό του Παντακίδη

Από τους πρώτους που συνειδητοποίησαν τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Παντακίδη ήταν ο Σάκης Μουστακίδης. Σχεδόν αμέσως κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασής του, όταν ο έμπειρος κεντρικός του Δικεφάλου στο 6-3 του 1ου σετ, στην προσγείωση του πάτησε στο πόδι του Κουρνέτα και έπεσε στο παρκέ με αφόρητους πόνους στο αριστερό πόδι.

Για αυτό και έσπευσε αμέσως πάνω από τον παίκτη του ΠΑΟΚ, με εμφανή την αγωνία στο πρόσωπό του για την κατάσταση της υγείας του, όπως φάνηκε και στις φωτογραφίες που μετέδωσε το ThrakiSportS. Ακολούθησε δεκάλεπτη διακοπή του αγώνα με τους αθλητές, τους προπονητές των δύο ομάδων και το ιατρικό επιτελείο του ασπρόμαυρου τμήματος να βρίσκονται  πάνω από τον αθλητή της ομάδας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που έδειξαν ολική ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο και ανέτρεψαν τα αρχικά δεδομένα που είχαν κάνει τους γιατρούς μετά τις πρώτες ακτινογραφίες να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Αυτό σημαίνει ότι για την επάνοδό στην ενεργό δράση του θα χρειαστούν πάνω από 4 μήνες, δηλαδή χάνει τη σεζόν και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση νέου κεντρικού.

Τα άσχημα μαντάτα βρήκαν τον Σάκη Μουστακίδη και την υπόλοιπη αποστολή του Εθνικού καθοδόν προς την Αλεξανδρούποληκαι σχεδόν σύσσωμη την ομάδα του ΠΑΟΚ και φυσικά τον Ζελιάσκοφ στο νοσοκομείο, στο πλευρό του Παντακίδη. Μάλιστα, ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Κουρνέτας σχολίασε: «Σε μια προσγείωση του πάτησε στο πόδι μου και έπεσε. Είναι από τους τραυματισμούς που συμβαίνουν συνέχεια  άθλημα μας , αλλά , δυστυχώς ο τραυματισμός του Γιάννη είναι πιο σοβαρός. Χίλιες φορές να είχαμε χάσει το ματς με τον Εθνικό και να μην τραυματίζονταν ο Παντακίδης. Να του ευχηθούμε όλοι να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας γιατί ο Γιάννης είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης».