Γ’ Εθνική: Δύσκολη νίκη επί του ΒΑΟ και σημαντική ανάσα για την ΑΕ Κομοτηνής

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕ Κομοτηνής, η οποία επικράτησε του ΒΑΟ εντός έδρας με 65-59. Η ομάδα της Κομοτηνής, αν και είχε τάσεις αυτοχειριάς στο τέλος, πέτυχε μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στο τέλος, στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία.

Ο ΒΑΟ ξεκίνησε δυνατά και διατηρούσε σχεδόν σε όλη την πρώτη περίοδο τη διαφορά γύρω στους 5 με 7 πόντους. Η ΑΕ Κομοτηνής αδυνατούσε στα πρώτα 8 λεπτά να βρει λύσεις στην επίθεση, κατάφερε όμως στα δύο τελευταία λεπτά να πετύχει κάποια εύκολα καλάθια και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο κοντά στην ομάδα της Θεσσαλονίκς (14-17). Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Ο Βυζαντινός διατήρησε την διαφορά στα ίδια επίπεδα, όμως και πάλι οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής βρήκαν στο τέλος τις λυσεις στην επίθεση, με το ημίχρονο να κλείνει με 33-35 για τον ΒΑΟ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, αλλά να είναι νευρικές στην επίθεση. Οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 48-46 και ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο ανεβάζοντας την διαφορά στους τέσσερις (50-46), όμως με ένα γρήγορο 0-7 ο ΒΑΟ πέρασε και πάλι μπροστά με 50-53. Η ΑΕ Κομοτηνής όμως αντέδρασε και τρία λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκε με 60-55.

Και πάλι όμως οι παίκτες του ΒΑΟ αντέδρασαν γρήγορα και με ένα σερί 0-4 μείωσαν στον πόντο, ενώ με μία βολή του Κουτσοβασίλη το σκορ έγινε 61-59. Οι παίκτες του ΒΑΟ είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ή και να περάσουν μπροστά, όμως ένα λάθος στην τελευταία επίθεση που είχαν τους στέρησε αυτή τη δυνατότητα. Το τελικό 65-59 διαμορφώθηκε με μία βολή από τον Σταματέλο και με ένα buzzer beater τρίποντο του Χονδρόπουλου από το κέντρο του γηπέδου.

Δεκάλεπτα: 14-17, 33-35 (ημίχρονο), 48-46, 65-59 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Μελανίδης, Ντόγκας

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κουκοβίνος): Σταματέλος 7 (2) Γεροντίτης 2, Χονδρόπουλος 12 (2), Βάκρινος 3, Θεοδωρίδης, Μεχμέτ-Τσαούς, Κουτσοβασίλης 17, Τερζίδης, Σιμάκης 5, Χατζηπαυλίδης 4, Τελούδης 12, Καναράς 2.

ΒΑΟ (Κατσής): Παρασκευάς, Τσιόγκας 2, Ριζόπουλος, Τζουβάρας 3 (1), Λεπτοκαρίδης 12, Γαλανίδης 8 (1), Παπαβασιλείου 6 (2), Χολέβας 14 (3), Ζησόπουλος, Δέλλας 7, Γεωργιάδης 3, Γρηγοριάδης 4.