Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Tύπου του αγώνα Εθνικός – Πανβίτα Μούρσκα Σομπότα

Ο Εθνικός επιβλήθηκε της Πανβίτα Μούρσκα Σομπότα με 3-1 σετ στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ, διπλασιάζοντας τις νίκες του απέναντι στη Σλοβένικη ομάδα, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, από πλευράς νικητών μίλησαν ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, προπονητής των Εβριτών Σάκης Μουστακίσης καθώς και ο αρχηγός της ομάδας Ανέστης Δαλακούρας, που συνέβαλε τα μέγιστα, για να προσκριθούν οι Θρακιώτες στην επόμενη φάση του θεσμού. Από τους φιλοξενούμενους, που δεν κατάφεραν να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή στην αναμέτρηση μίλησαν ο τεχνικός των Σλοβένων Ντέγιαν Φουχς, όπως επίσης και ένας εκ των διακριθέτων του αγώνα, ο διαγώνιος Αλιόσα Μπογκοζάλετς.

Ο τεχνικός του Εθνικού Σακής Μουστακίδης επισήμανε: “Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα, πήραν μία σημαντική πρόκριση. Ο Σούλιαγιτς ξεκουράστηκε σήμερα, για να είναι έτοιμος με τον Ολυμπιακό, καθώς είναι πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Οι παίκτες αποκτούν συνεχώς εμπειρίες κάτι που θα βοηθήσει και στη συνέχεια. Οι φίλαθλοι έδωσαν παλμό στην ομάδα, τα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημα. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, το βασικότερο να έχουμε υγεία, ώστε να καταφέρουμε να αναταπεξέλθουμε με επιτυχία στους αγώνες”.

Ο αρχηγός των Εβριτών Ανέστης Δαλακούρας τόνισε: “Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας που παίξανε καλά. Μετά το πρώτο σετ ανεβάσαμε την απόδοση μας και πήραμε μια σπουδαία πρόκριση. Παίξαμε όλοι καλά γι’ αυτό και πετύχαμε το στόχο μας. Περίμενα να έχει περισσότερο κόσμο σρτο γήπεδο, όμως θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό και μας έδωσε ώθηση να κερδίσουμε το παιχνίδι και παράλληλα εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης”.

Ο προπονητής της Πανβίτα Μούρσκα Σομπότα Ντέγιαν Φουχς ανέφερε: “Παίξαμε με σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες. Ο Εθνικός έπαιξε καλύτερα και στα δύο παιχνίδια, του αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκριση”. Από την πλευρά του, ο διαγώνιος των Σλοβένων Αλιόσα Μπογκοζάλετς είπε: “Ηττηθήκαμε με 3-1 στο σημερινό παιχνίδι, κάνοντας αρκετά λάθη. Χάσαμε την πρόκριση από μια ομάδα καλύτερη αγωνιστικά από εμάς”.