Η αλήθεια για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Γκιρτζίκη και τον Βασίλη Τοροσίδη

Πολύ μελάνι χύθηκε το τελευταίο 24ωρο για τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Γκιρτζίκη και το… «σνομπάρισμα» του δεύτερου από τον έλληνα πρωθυπουργό, κατά την άφιξή του στο γήπεδο για το φιλικό παιχνίδι της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Είναι αλήθεια ότι η εικόνα του Τσίπρα που μπαίνει στο στάδιο, χαιρετάει τους πάντες από τους τούρκους επισήμους και όταν φτάνει μπροστά στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον… προσπερνά, σχολιάστηκε έντονα και από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων, κυρίως στο διαδίκτυο.

 width=Ωστόσο οι φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS δείχνουν ότι ίσως και τα πράγματα να μην είναι όπως φάνηκαν στην αρχή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι Τσίπρας και Γκιρτζίκης έγιναν… κολλητοί, αλλά δεν βρίσκονται και στα μαχαίρια, όπως συμπέραναν αρκετοί.

Καταρχάς, αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν οι δυο τους, από τότε που ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και ο Γκιρτζίκης πρόεδρος της ΕΠΟ (αμφότερα τα δύο αυτά γεγονότα έλαβαν χώρα τον περασμένο Γενάρη). Από τότε δεν είχαν βρεθεί τετατέτ, ούτε καν όταν ψηφίστηκε το περίφημο νομοσχέδιο Κοντονή.

Σε πολιτικό επίπεδο, ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες. Ο Τσίπρας δηλώνει τουλάχιστον ως ο πρώτος αριστερός και μάλιστα ριζοσπάστης αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Γκιρτζίκης είναι γνωστό ότι προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη (πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου όταν εκείνος ήταν νομάρχης).

Ωστόσο όσες διαφορές και αν υπάρχουν, όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και δη στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη για αγώνα της Εθνικής Ομάδας, οι όποιες εσωτερικές διαφορές πρέπει να παραμερίζονται. Και αυτό έγινε τελικά, έστω και αν η εικόνα που υπήρξε από την τηλεοπτική μετάδοση, ήταν διαφορετική.

Με το θέμα της… μη χειραψίας να κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Γκιρτζίκης προσέγγισε τον Τσίπρα, που άλλωστε καθόταν τέσσερις θέσεις αριστερά του. Μεταξύ σοβαρού και αστείου τέθηκε το ζήτημα του… σούσουρου που είχε αρχίσει να γίνεται στην Ελλάδα,  width=με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δικαιολογείται ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «σνομπάρει» τον πρόεδρο της ΕΠΟ και μάλιστα μέσα στην Τουρκία.

Όπως δικαιολογήθηκε ο Τσίπρας στον Γκιρτζίκη (ναι, πηγές αναφέρουν ότι έγινε και αυτό!), ήταν τόσο θολωμένος την στιγμή της εισόδου στο στάδιο και με τόσα χέρια να προτάσσονται μπροστά του για χειραψίες, που δεν συνειδητοποιούσε ποιους είχε μπροστά του και βλέποντας ότι πλησίαζε στην θέση που προορίζονταν για αυτό, το επίσπευσε χωρίς να αντιληφθεί τα παρεπόμενα αυτής του της κίνησης.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία του ίδιου του Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε φωτογραφία μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, που εξαρχής ως καλός οικοδεσπότης είχε σπεύσει με μια θερμότατη χειραψία να χαιρετήσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην συνέχεια, λέγεται ότι ήταν και ιδέα του Γκιρτζίκη να πάει ο Τσίπρας μαζί με τον Νταβούτογλου στα ελληνικά αποδυτήρια, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν υπήρχε αρχικά στο πρόγραμμα.

Ο Γκιρτζίκης έκανε τις απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε να αναμείνουν οι παίκτες τον Πρωθυπουργό πριν αρχίσουν να κάνουν μπάνιο, αλλά και για να δεχθεί κάτι τέτοιο ο νέος ομοσπονδιακός Μίχαελ Σκίμπε, που δεν αρέσκεται να έχει πολύ κόσμο στα αποδυτήρια (ή ακόμα και στις πτήσεις, για αυτό και πέταξε άλλωστε τους δημοσιογράφους εκτός των τσάρτερ).

torosidis-tsiprasΜάλιστα, στα πλάνα που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση, αποδεικνύεται ότι ο πρώτος που χαιρέτισε ο Τσίπρας μέσα στα ελληνικά αποδυτήρια ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης, παρόλο που η χειραψία τους δεν καταγράφηκε από τα φλας των φωτογράφων, τις εικόνες των οποίων έσπευσε να… “τουιτάρει” ο έλληνας πρωθυπουργός από τον προσωπικό του λογαριασμό. Όπως βλέπετε, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες, τα χαμόγελα περισσεύουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τσίπρας δεν έγινε εν μία νυκτί κολλητός με τον Γκιρτζίκη ή τον Τοροσίδη, αλλά ειδικά οι δύο πρώτοι δεν έδωσαν τελικά και την αίσθηση των δυο θανάσιμων εχθρών, όπως αρχικά φάνηκε και παρουσιάστηκε από μερίδα των εν Ελλάδι ΜΜΕ. Τουλάχιστον, όλοι τους στάθηκαν στο ύψος της περίστασης, που απαιτούσε μέσα στην Πόλη, οι Έλληνες να δείξουν ενωμένοι και μονιασμένοι. Έτερον εκάτερον αν αρκετοί από αυτούς που χαιρέτισε ο Τσίπρας εντός και εκτός των ελληνικών αποδυτηρίων, «βράζουν» μαζί του για ορισμένες από τις επιλογές του στο πλαίσιο της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής…