Ο Γκιρτζίκης ψηφίστηκε στην καλύτερη εξάδα της (καθυστερημένης) πρεμιέρας της Volley League!

Ο 42χρονος παίκτης του Άρη Κώστας Γκιρτζίκης (γεννημένος 24/01/1975 στην Κομοτηνή) εκλέχτηκε στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής ως ο κορυφαίος κεντρικός στον νικηφόρο αγώνα των κιτρίνων απέναντι στον στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, δείχνοντας ότι και φέτος παρά τα χρόνια που περνούν θα αποτελέσει σημαντικό “γρανάζι” της ομάδας του.

Ο Γκιρτζίκης κέρδισε 10 πόντους στον αγώνα, τους τέσσερις από μπλοκ και με βάση τις στατιστικές του επιδόσεις επιλέχθηκε για την καλύτερη επτάδα. Σε αυτήν δεν μετέχει κάποιος άλλος θρακιώτης ή παίκτης από τον Εθνική ή την Ορεστιάδα.

Καλύτερος πάιχτης του Εθνικού στο άτυχο αγώνα με τον Άρη ήταν βάσει στατιστικής ο Χρήστος Κιόσης (14 πόντοι, 5 μπλοκ) που γνωρίζει άλλωστε καλά την Μίκρα, ενώ καλύτερος παιχτης της Ορεστιάδας στην ήττα με 0-3 με τον Ηρακλή αναδείχθηκε ο σουηδός Φρέντρικ Γκούσταφσον (16 πόντοι).

Ο Ιταλός πασαδόρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Ματέο Πάρις αναδείχτηκε MVP της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League, χάρη στην μεγάλη εμφάνισή του στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ στο μεγάλο ντέρμπι που έγινε στο «Δ.Βικέλας».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ματέο Πάρις αναδεικνύεται MVP στην Ελλάδα μετά την διάκριση του την 7η αγωνιστική της περιόδου 2014-15 που αγωνίζονταν στη ΜΕΝΤ και η ομάδα του είχε νικήσει με 3-2 σετ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.