Όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου των Xanthi Runners για τον 2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου σε γνωστό Ξενοδοχείο της Ξάνθης .η συνέντευξη τύπου που προγραμματίστηκε από την οργανωτική επιτροπή του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου, στα πλαίσια της ενημέρωσης και προβολής του επικείμενου αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ξάνθη στις 29 Νοεμρβίου, τη διοργάνωση του αγώνα και τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” γύρο από αυτήν.

Η οργανωτική επιτροπή αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για τον Νομό και την ευρύτερη Περιφέρεια, στην συνέχεια τόνισε ότι ο “Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος” αποτελεί μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα. Κάθε προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, πρέπει να αγκαλιάζεται από όλους μας. Γι αυτό και θα πρέπει τα ΜΜΕ αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, να αγκαλιάσει τον Αγώνα και να τον στηρίξει με κάθε τρόπο.

Εξέφρασαν δε την πίστη τους ότι ο “Δημοκρίτειος αγώνας” αποτελεί είδη θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Ενός αγώνα που η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατέταξε, από την πρώτη κιόλας χρονιά της διεξαγωγής του, στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. Παράλληλα τονίστηκε ότι ο θεσμός, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία, μια εξαιρετική αφορμή, να έρθουν περισσότεροι συμπολίτες μας πιο κοντά στην άθληση και στον αθλητισμό, πιο κοντά στο να εισάγουν την καλή και σωτήρια συνήθεια της άθλησης στην καθημερινότητά τους και το σπουδαιότερο την διάδοση του “ευ αγωνίζεστε” στους μικρούς μας σε ηλικία αθλητές.

Αναφέρθηκαν επίσης στο γεγονός ότι ο 2ος Ημιμαραθώνιος, και ο Λαϊκός Δρόμος των 5χλμ, όπως και στην πρώτη διοργάνωση τους, θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των αθλητών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σωματείο της πόλης μας το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα στα μέσα ενημέρωσης και στην σελίδα του συλλόγου στο Facebook.

Στο τέλος της εκδήλωσης, αφού η οργανωτική επιτροπή ευχαρίστησε την παρουσία των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των μέσων, τους διέθεσε ψηφιακό υλικό (ραδιοφωνικό σποτ, τηλεοπτικό σποτ, flyer) για να συμβάλλουν στην προβολή αυτής της δράσης και απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις τους, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις και πληροφορίες.