Αρχική Επιλεγμένα Και φέτος στο «Wyscout» η Skoda Ξάνθη και μάλιστα με διπλή εκπροσώπηση!...

Και φέτος στο «Wyscout» η Skoda Ξάνθη και μάλιστα με διπλή εκπροσώπηση! Άλλες πέντε ομάδες συμμετέχουν από Ελλάδα…

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η  ΠΑΕ Skoda Ξάνθη θα εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο  «Wyscout», που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου στο Λονδίνο και το ξενοδοχείο “Χίλτον” που βρίσκεται δίπλα  στο ιστορικό στάδιο Γουέμπλει. Μάλιστα φέτος η Ξάνθη θα έχει διπλή εκπροσώπηση καθώς πέρα από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου σαν εκπρόσωπος της ομάδας δηλώθηκε και ο μάνταζερ Βασίλης Παναγιωτάκης.

Για τους μη γνωρίζοντες το Wyscout είναι ένα ιταλικό ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω της οποίου οι ομάδες (και λοιποί ενδιαφερόμενοι) που γίνονται επί πληρωμή μέλη, μπορούν να «σκανάρουν» παίκτες από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, παρακολουθώντας εκτός από τα βιογραφικά και τις επιδόσεις τους σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Για να καταλάβει κανείς πόσο οργανωμένο είναι το Wyscout, σημειώστε πως διαθέτει βίντεο με ολόκληρους αγώνες ακόμα και από χαμηλές κατηγορίες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και ματς από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων Νέων (U-20)!  Οι προσκεκλημένοι στο φόρουμ ανταλλάσουν απόψεις σχετικά με πιθανές αγοραπωλησίες παικτών, ενώ γίνονται και συζητήσεις περί πιθανής συνεργασίας ομάδων, συλλόγων, μάνατζερ και ούτω καθ΄ εξής.

Τα φόρουμ του Wyscout διεξάγεται δύο – τρεις φορές το χρόνο, εκτός από την Ευρώπη έχει διεξαχθεί κατά καιρούς στη Βραζιλία, ακόμη και στο Ντουμπάι. Η ελληνική εκπροσώπηση στα τελευταία forum σε συλλογικό επίπεδο είναι φτωχή, λόγω και του τσουχτερού κόστους συμμετοχής εν μέσω οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ, με την Ξάνθη να είναι παρούσα τα δύο τελευταία χρόνια στα συνέδρια σε Μιλανο και Λονδίνο.

Φέτος ωστόσο πέντε ομάδες της Super League αλλά και η Καλλιθέα από τη Football League δήλωσαν συμμετοχή για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνάντησης. Ο Ολυμπιακός θα΄ χει απεσταλμένο τον αρχισκάουτερ Χουάνχο Λορένθο, ο ΠΑΟΚ τον σκάουτερ Χρήστο Ακκά, η ΑΕΚ τον υπεύθυνο σκάουτινγκ Μιχάλη Κασάπη, ο Αστέρας Τρίπολης τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μποροβήλο και τον αρχισκάουτερ Νίκο Γαλανακόπουλο, ενώ για πρώτη φορά θα δώσει το παρών και ομάδα της Β’ Εθνικής με εκπρόσωπο που θα στείλει η Καλλιθέα!