ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νίκη-πρόκριση της Ασπίδας Ξάνθης επί του περσινού Κυπελλούχου Ηρακλή Ζυγού(+ photos)

Δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο που κατέκτησε την περσινή σαιζόν ο Ηρακλής Ζυγού, που γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ασπίδα Ξάνθης που την κέρδισε με 3-1.

Η ομάδα της Ασπίδας παίζοντας στην έδρα της μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κατσής πρόλαβε την έξοδο του Ακτενίζογλου το σουτ όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του κίπερ του Ηρακλή,  με την πίεση των γηπεδούχων να πιάνει καρπούς λίγα λεπτά αργότερα με τον Μπάμπη Κυριαζίδη να πετυχαίνει ένα υπέροχο τέρμα. Πιο συγκεκριμένα με την συμπλήρωση 10′ λεπτών αγώνα ο Κυριαζίδης δέχτηκε την σέντρα από τα αριστερά και με ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κατσής έπεσε μέσα στην περιοχή με τον Βαγγέλη Κιοτζένη να καταλογίζει το πέναλτι, και τον Κυριαζίδη να νικά από τα έντεκα βήματα τον Ακτενίζογλου για το 2-0.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι έχασε μια πολύ μεγάλη στιγμή στο 52′ με το σουτ του Τζεμαλή Μπαργκάν να χτυπά στο  αριστερό δοκάρι του Αθανασίου. Στο 73′ οι παίκτες του Γιάννη Δημητριάδη μείωσαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωσηφίδη, πέναλτι που καταλογίστηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης για χέρι μέσα στην περιοχή. Στο 80′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση με το χτύπημα φάουλ του Χασιώτη να περνά μόλις άουτ, ωστόσο στο 84′ οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” το ματς με υπέροχο χτύπημα φάουλ του Μιχάλη Φωτιάδη.

Δίκαιη νίκη και πρόκριση στους “8” του θεσμού για την Ασπίδα που ήταν καλύτερη, πλήρωσε τις πολλές απουσίες η ομάδα του Ηρακλή Ζυγού που μένει εκτός συνέχειας και έτσι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στα αρνητικά της αναμέτρησης οι δύο αναγκαστικές αλλαγές των γηπεδούχων που είδαν να αποχωρούν τραυματίες απο το παιχνίδι οι Κοντομιχάλης και Κυριαζίδης. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Τάσο Χατζημωϋσιάδη και Θανάση Βασίλα.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Γιώργος Γρηγοριάδης): Αθανασίου, Σαββόγλου, Τζαρτάκης, Τσορμπατζίδης, Μυλωνάς, Κοντομιχάλης(16′ λ. τρ. Καραμπατζάκης), Κυριαζίδης(54′ λ.τρ. Μουτούς Τζοσκούν), Δογανίδης, Χισήμ, Φωτιάδης, Κατσής(64′ Μουχτάρης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Γιάννης Δημητριάδης): Ακτενίζογλου, Κελέσης, Γότσης, Τσαβδαρίδης, Ιωσηφίδης, Προδρομίτης(46′ Καραγεωργίου), Βακιάνης, Δέλτσος(65′ Ασλανίδης), Λυμπεράκης, Χασιώτης, Μπαργκάν