ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη δύσκολη νίκη του Αστέρα Μαγικού κόντρα στον Απόλλων για το Κύπελλο

Στην παράταση κρίθηκε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Ξάνθης με τον Αστέρα Μαγικού για την φάση των “16” του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά στην έκπληξη όμως ένα πέναλτι στο 80′ έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Αστέρα, που ήταν κυρίαρχος στην παράταση και πήρε την πρόκριση.

Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο τους μέρος στην κανονική διάρκεια δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται αρκετά προσεκτικές στην αναμέτρηση της Εκτενεπόλ. Η ομάδα του Απόλλων παρότι ομάδα Β’ κατηγορίας στεκόταν εξαιρετικά απέναντι στον Αστέρα της Α’ και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί κιόλας, όταν στο 65′ ο Παπουλίδης πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια ανέβασαν την πίεση τους για να μην πέσουν θύμα έκπληξης και αποκλειστούν πρόωρα, και στο 77′ σημειώθηκε η φάση του αγώνα με τον διαιτητή Τζεβελεκίδη να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Αστέρα σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή στον Νίκο Μελισσόπουλο. Με το σφύριγμα της παράβασης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την γηπεδούχο ομάδα, που συνεχίστηκαν και μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Ξαντινίδη και μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Η παράταση άργησε κάποια λεπτά να ξεκινήσει λόγω της έντασης και των διαμαρτυριών που υπήρχαν. Με την έναρξη της παράτασης η ομάδα του Δημήτρη Καρύδη μπήκε αποφασισμένοι να μην δώσει δικαιώματα και μόλις στο 2′ λεπτό της παράτασης ο Ξαντινίδης με σούτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2 για τον Αστέρα. Στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να μην έχουν ψυχολογία και να είναι σε ένταση σαφώς επηρεασμένοι από τις διαμαρτυρίες, και τους φιλοξενούμενους να είναι σοβαροί και προσεκτικοί στο παιχνίδι τους ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καμπουρίδης με σουτ μέσα από την περιοχή “καθάρισε” το παιχνίδι διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Φίλιππο Ανεστίδη και Αθανάσιο Πασχαλίδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Δημήτρης Μπακάλογλου):Φιλτανίδης, Δουμπενίδης, Κυριαζάτης (112′ Σελβίδης Μ.), Παπουλίδης, Σελβίδης Γ., Δημητριάδης Μ., Βίντος, Νικολαίδης(62′ Κοντόλιας), Λιάντας(80′ Αγγελάκης), Λαζαρίδης, Μαγδαλιανίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ(Δημήτρης Καρύδης):Βασιλειάδης, Νταλάρας(91′ Καμπουρίδης), Καραβεζύρης, Μακράκης, Μελισσόπουλος Μ., Δάγκας, Πεχλιβάνης(70′ Τσουβαλίδης), Δημητράκας(59′ Κωνσταντινίδης), Μελισσόπουλος Ν., Ξαντινίδης, Ανδρέου