ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νίκη- πρόκριση του Άρη Αβάτου στην έδρα της ΑΕ Ξάνθης

Με το μυαλό στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ορφέα Ξάνθης ο δις πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης κερδίζοντας με 3-1 στα Κιμμέρια.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 8’ άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Γιώργου Βασιλειάδη, για να συνεχίσουν το πρεσινγκ ψηλά κάνοντας λίγα λεπτά αργότερα δύο τα τέρματα τους. Πιο συγκεκριμένα στο 13’ ο Χριστοφορίδης με σούτ έκανε το 0-2. Στο 44’ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τέρμα του Ταρκάν Σερίφογλου με ωραίο διαγώνιο σουτ από την άκρη της περιοχής, με το 1-2 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη το ματς ήταν ανοιχτό με εκατέρωθεν στιγμές και για τις δύο ομάδες, με τον Ελμασίδη να κλειδώνει την πρόκριση για την ομάδα του Αβάτου με γκολ στο 89’.

Πλέον στον Άρη Αβάτου στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον Ορφέα στο γήπεδο του ΑΟΞ το Σάββατο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι που διαμαρτυρήθηκαν για δύο φάσεις στο παιχνίδι, και ειδικότερα για ένα χέρι στο 70’ που ωστόσο κρίθηκε ακούσιο από τον διαιτητή μια και ήταν σε κοντινή απόσταση, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και την μάχη της παραμονής. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Καραλευθέρη και Βαχαβιώλο.

Πάντως η στιγμή του αγώνα συνέβη με την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον μπαμπά Μεμέτ Ογλού Μεμέτ να αντικαθιστά κάτω από τα γκολπόστ των υιό Μεμέτ Ογλού Σαχίρ που είναι μαθητής για να πάει στο… φροντιστήριο για μάθημα.

Α.Ε. ΞΑΝΘΗΣ (Χ. Καδρή): Μεμέτ Ογλού Σαχίρ (46’ Μεμέτ Ογλού Μεμέτ), Οτουζμπίρ, Μολά Σεϊχάν, Κουρού Μεχμέτ, Καδρή Χουσείν, Τσακίρ Ρεφίκ(50’ Μπαιρακτάρ Ιμπρ.), Μουαρέμογλου Γκ., Καμπάζ(65’ Τσένκο Μπ.), Τοπτσί Χασάν, Κεχαγιά Καδήρ, Σερίφογλου Ταρκάν.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κ. Κετσιεμενίδης): Εμίνογλου, Πουρναράκης(38’ λ.τρ. Σαμπανίδης), Μπουνταγκίδης, Φεταχίδης, Κουτσομιχάλης, Σουκρήογλου Σουκρή, Κιοσέ Τζοσκούν (70’ Ελμασίδης), Ταχτσίδης, Βασιλειάδης Γ., Χριστοφορίδης, Γκέκας(80’ Κοτόπουλος).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ 16 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ