ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη δύσκολη νίκη-πρόκριση του Ορφέα Ξάνθης στην Γενησέα

Έχοντας απέναντι της έναν εξαιρετικό γκολκίπερ που κατέβασε ρολά ο Ορφέας Ξάνθης δυσκολεύτηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση της Ελπίδας στην Γενησέα, και χάρις ένα τέρμα του Τουγιάλ στο 89’ πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο περσινός φιναλίστ και πολυνίκης του θεσμού Ορφέας μπήκε δυνατά από την αρχή θέλοντας να καθαρίσει το παιχνίδι και να κρατήσει δυνάμεις για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Άρη Αβάτου, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον… Ζαρζακόπουλο. Ο τερματοφύλακας της Γενησέας προσέθεσε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην φετινή σαιζόν κρατώντας για 89’ λεπτά ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα στο 30’ κατάφερε να αποκρούσει το χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Καραγκιόζη, ενώ ο επιθετικός του Ορφέα «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι δύο φορές, μία στο πρώτο μέρος μετά το πέναλτι και μια στις καθυστερήσεις του αγώνα. Την λύση για τον Ορφέα έδωσε ο Μουμίνογλου Τουγιάλ στο 89’ με ένα καταπληκτικό γκολ, πιάνοντας το σουτ εκτός περιοχής με το κακό του πόδι του δεξί και την μπάλα να καταλήγει στο παραθυράκι της εστίας του Ζαρζακόπουλου που δεν μπορούσε να κάνει κάτι σε αυτή την φάση.

Η ομάδα του Ορφέα πλέον στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι του Σαββάτου, ενώ στην Γενησέα επικρατεί έντονος προβληματισμός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα για το δύσκολο εκτός έδρας ματς του Σαββάτου με τον Πετεινό καθώς στους τραυματισμούς των Τάτση και Ζοσιμίδη ήρθε να προστεθεί και αυτός του Κανδυλίδη, ενώ στο ματς με τον Άρη Πετεινού δεν θα αγωνιστεί και ο αρχηγός της ομάδας Διονύσης Παπαδόπουλος που βρίσκεται στην Κύπρο για προσωπικές υποχρεώσεις. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φίλιππας Ανεστίδης με βοηθούς τους Σάββα Κωνσταντινίδη και Ιρφάν Οτουζμπίρ.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΗΣΕΑΣ (Χρ. Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος, Νεοφυτίδης Γ., Δημητριάδης Β., Ζάϊκος, Καραπαζαρλής, Δημητριάδης Χρ., Γαρούφας, Σαφαρίδης, Κανδυλίδης (40’ λ. τρ. Μοσχόπουλος), Λεσκόφτσης (70’ Αλεξανδρίδης), Τερσενίδης

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ζώης, Χακή Τσαμπάζ, Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Χουσείνογλου Ερντίντς (46’ Δημητρίου – Δημητρίεφ, 90’ Καλλίδης), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β.(46’ Κεχαγιάς Ανδρ.), Μόσχος, Χαραλαμπίδης, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου Τουγιάλ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ 16 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ