ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου

Στο γήπεδο «Ιωάννης Στράντζαλης» στο Νέο Σιδηροχωρι πραγματοποιήθηκε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα, αν όχι την κατάκτηση αυτού. Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε του ελλειπούς λόγου τραυματισμών ΠΑΟΚ Κοσμίου με 2-0, πέτυχε το έξι στα έξι φτάνοντας τους 18 βαθμούς όσους και έχει η ομάδα των Προσκυνητών και άφησε εννιά πόντους πίσω το Κόσμιο που ήθελε να μειώσει την διαφορά από τους πρωτοπόρους μετά το κακό ξεκίνημα και την αλλαγή προπονητή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο αγώνα με τον Γιανννακίδη να χάνει ευκαιρία μόλις στο 4′ να ανοίξει το σκορ, όπως και στο 10’σε σουτ του Γαΐδα. Στο 15′ το σκορ θα γίνει 1-0 με απευθείας κόρνερ του Μαραγκού και τραγικό λάθος του Μπουτσαχτσή που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπαλα. Στο 35′ σε φαουλ του Αθανασίου για τον ΠΑΟΚ ο Ταμάμης από καλή θέση δεν θα μπορέσει να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μερους ο Χατζηπαπάς με πλασε θα κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πιο δυνατά και θα φτάσουν πολύ κοντά στο να μειώσουν το σκορ όταν στο 58′ ο Κοσκολός θα περάσει όποιον βρει μπροστά του θα μπει μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ, όπως άουτ πέρασε η κεφαλιά στο επόμενο λεπτό ο Ζαχαρόπουλος. Στο 74′ ο ίδιος και πάλι σε μια φάση καρμπόν δεν θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το Κόσμιο προσπαθούσε να μειώσει το σκορ πάιζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει αφου και στο 81’στο φοβερό φαουλ του Ταβασίδη ο πορτιέρο της Δόξας Ποιμενίδης θα αποκρούσει με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι στο έδαφός χωρίς να περάσει την γραμμή. Ο αγώνας δεν θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αφού στις καθυστερήσεις ο Λεφής με τον Ταβασίδη θα πηδήξουν για την κεφαλιά με τον πρώτο να δέχεται χτύπημα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφέρθεί στο νοσοκομείο.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Λεφής, Σουλτανίδης, Ντεμερτζίδης, Μαυρόπουλος (62′ Ξενοδοχίδης), Γαΐδας, Γαννακίδης (73′ Νταναδάς), Κόσιης (87′ Τρήμμης), Χατζηπαπάς
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δανίδης): Μπουτσαχτσή, Μάναλης, Γιαπρακτσής, Πενόπουλος, Ταμάμης (78′ Κυπιτρόγλου), Κοσκολός, Πασχάλης, Αθανασίου (61′ Δερέμπεης), Φλέγγας, Ταβασίδης, Ζαχαρόπουλος (78′ Βοργιατζίδης)