Η προετοιμασία του Κώστα Μπανιώτη για την (προσεχή και) πιο απαιτητική χρονιά της καριέρας του

Αφήνοντας πίσω του, την εις βάρος του αδικία στο σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ, ο κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης ετοιμάζεται για τη νέα ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν με τριπλό στόχο, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, τον Μάρτιο στο Πόρτλαντ.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, ο φιναλίστ του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στο Πεκίνο (μετείχε στον τελικό) θα επιδοθεί σε έναν πολύμηνο προκριματικό αγώνα. Όπως είναι γνωστό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού δεν υπάρχει προκριματικός γύρος παρά μόνο τελικός με τους 12 κορυφαίους του πλανήτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και το όριο των 2.33μ. να πιάσει κάποιος, αν δεν είναι μέσα στη 12αδα της παγκόσμιας κατάταξης τις παραμονές της διοργάνωσης, θα μείνει εκτός. Το περιθώριο για την επίτευξη ορίου και την είσοδο στη 12αδα είναι μέχρι τις 7 Μαρτίου, δέκα μέρες πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

Με το πανελλήνιο πρωτάθλημα να έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου, ο Μπανιώτης θα φτιάξει με τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο το πρόγραμμα με τους αγώνες εκείνους που θα του προσφέρουν τις καλύτερες πιθανότητες για να πετύχει καταρχήν το 2.33μ. και στην συνέχεια για να είναι μέσα στην περίοδο του φορμαρίσματος του.

Το Κλειστό είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς για τον θρακιώτη άλτη, αλλά όσο κι αν ακούγεται περίεργο, δείχνει αυτή τη στιγμή και… ο πιο δύσκολος. Οι άλλοι στόχοι είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο και πιο πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου του Άμστερνταμ.

Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο ο Μπανιώτης το εξασφάλισε στο Πεκίνο, ενώ το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ που έχει οριστεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, είναι… παιχνιδάκι για τον Μπανιώτη, καθώς περιορίζεται στα 2.26μ.

Κατά συνέπεια, την υγεια του να έχει και στα μεγάλα ραντεβού του ανοιχτού στίβου θα δώσει το παρών.Η εύκολη λύση θα ήταν να πει, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι, ότι σε ολυμπιακή χρονιά θα κάνει μόνο ανοιχτό στίβο και θα αφήσει στην άκρη τον κλειστό, αλλά στον «Μπάνι» αρέσουν οι προκλήσεις και τα δύσκολα και όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος θα αγωνιστεί κανονικά στις διοργανώσεις και του κλειστού στίβου…