ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Αρίωνα Ξάνθης με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Έστω και αν δυσκολεύτηκε στο τέλος ο Αρίωνας Ξάνθης κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Ανατολικού ομίλου του Ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κερδίζοντας με 65-62 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Μπαλτατζής» της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι με τρία διαδοχικά τρίποντα, δύο από τον Οικονόμου και ένα από τον Κιτσόπουλο έχοντας το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια της πρώτης περιόδους με τους Ξανθιώτες να καταφέρνουν ωστόσο να πλησιάσουν στο σκορ και εν τέλει να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Πλατανίτη και καλάθι του Μαυροσκολίδη. Στην δεύτερη περίοδο οι Ξανθιώτες ανέβασαν την απόδοση τους πήραν διαφορά και με δύο τρίποντες «βόμβες» του αρχηγού της Θωμά Αμπεριάδη ανέβασαν την διαφορά στους 9πόντους.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι διατηρώντας την διαφορά ασφαλείας που είχαν αυξάνοντας την μάλιστα και για έναν πόντο. Αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Εβρίτες τα έπαιξαν όλα για όλα προσπάθησαν να ανατρέξουν την εις βάρος τους κατάσταση, με πρωταγωνιστές της αντεπίθεσης τους Φυσέκη, Δεληδήμο και από κοντά τους Καραθανασόπουλο και Θεολογίδη κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν παρά την πίεση στο φινάλε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να φτάσουν σε μια σημαντική νίκη.

Για την ομάδα της Ξάνθης οι Αμπεριάδης, Λιβησιανός και Μαυροσκολίδης ήταν οι κορυφαίοι ενώ για την ομάδα του Εθνικού Φυσέκης, Καραθανασόπουλος και Οικονόμου ήταν οι κορυφαίοι.

Δεκάλεπτα: 13-11, 38-29  (ημίχρονο), 53-43, 65-62 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ρούκας – Κολοκυθάς

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Χρ. Παπαδόπουλος – Β. Αρβανιτίδης): Νυμφόπουλος 2, Παπανικολάου 4, Ανδρέου, Θεοδωρόπουλος 5, Μαυροσκολίδης 11, Αμπεριάδης 14(4), Νταβουλτσόπουλος 8, Παϊτάρης, Λιβησιανός 12, Καλεάδης, Φώτης 2, Πλατανίτης 7(1)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης): Σιταρίδης Δ., Σιταρίδης Κ., Οικονόμου 11(3), Καραθανασόπουλος 13(2), Θεολογίδης 8(2), Χατζηευαγγέλου, Κιτσόπουλος 8(2), Παυλίδης, Δαλακούρας, Δεληδήμος 4, Φυσέκης 14(1), Παπαλαμπίδης Γ. 4