Μπαράζ δημοσιευμάτων για Ουζουνίδη στο τριφύλλι μετά το επίσημο διαζύγιο του Παναθηναϊκού με Αναστασίου

Οριστικά παρελθόν ο Γιάννης Αναστασίου από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση από το τριφύλλι ξκαι ήδη έχουν αρχίσει να σενάρια με τον αντικαταστάτη του, με το μόνο όνομα που ακούγεται από τον ελληνικό χώρο να είναι αυτό του Μαρίνου Ουζουνίδη, που όμως έχει συμβόλαιο με τον Πανιώνιο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου. Μετά από 2,5 χρόνια κοινής πορείας κλείνει ο κύκλος μιας γεμάτης διαδρομής. Σε αυτό το διάστημα πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, αλλά και μεγάλες νίκες με ξεχωριστή σημασία για την ομάδα και τον κόσμο.

Για το διαζύγιο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος: «Ο Γιάννης ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό το Μάιο του 2013. Μαζί δημιουργήσαμε ένα πλάνο που υπηρετήθηκε με συνέπεια και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ομάδας, που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη παραδέχονταν. Φτάσαμε σε σημαντικές επιτυχίες και φυσικά του πιστώνονται σε σημαντικό βαθμό. Στη διάρκεια της συνεργασίας μας έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές. Όλοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Ο Παναθηναϊκός εύχεται ό,τι καλύτερο στον Γιάννη Αναστασίου».

Σύμφωνα λοιπόν με μπαράζ δημοσιευμάτων σε αθηναϊκές ιστοσελίδες από το μεσημέρι, οπότε και έγινε αντιληπτό ότι οδηγούμαστε σε διαζύγιο του Αναστασίου με τον Παναθηναϊκο, αν ο Γιάννης Αλαφούζος προχωρήσει σε αναζήτηση Έλληνα τεχνικού είναι βέβαιο πως ο προπονητής του τρομερού φέτος Πανιωνίου θα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του. Οι “πάνθηρες” των χιλίων εσωτερικών προβλημάτων βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, και σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται ο Αλεξανδρουπολίτης τεχνικός που παλιότερα αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στο «τριφύλλι». Ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεσμεύεται με συμβόλαιο ενός έτους και θα πρέπει να το σπάσει για να πάει στον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνει, εφόσον βέβαια του προταθεί.

Πάντως, οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων είναι ότι θα αναζητηθεί προπονητής από το εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήδη στους «πράσινους» προτάθηκε ο Γερμανός τεχνικός Φέλιξ Μάγκατ και ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο. Ο Μάγκατ είχε προταθεί και στην ΕΠΟ για τον πάγκο της Εθνικής, αλλά η υπόθεσή του δεν προχώρησε. Στα 62 του θεωρείται ένας προπονητής λάτρης της πειθαρχίας με θητεία σε πολλές ομάδες της Μπουντεσλίγκα (Μπάγερν Μονάχου, Άιντραχτ, Βέρντερ Βρέμης, Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη, Βόλφσμπουργκ), ενώ εκτός Γερμανίας είχε ένα πέρασμα από την Αγγλία με τη Φούλαμ. Ο Μπέντο έδωσε τη θέση του στον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας, αλλά λέγεται ότι ο τελευταίος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και τον πρότεινε στον Τάκη Φύσσα! Στα 42του έχει δουλέψει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Από εκεί και πέρα, άλλα ονόματα που παίζουν ως υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Γιάννη Αναστασίου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι ο ιταλός Αλμπέρτο Τζακερόνι, ο γερμανός Μπερντ Σούστερ που πριν λίγες μέρες βρέθηκε στη χώρα μας για να συζητήσει ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εθνική Ελλάδος,  ο αργεντίνος Μαρσέλο Μπιέλσα που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο όνομα στη λίστα (άρα και την πιο δύσκολη περίπτωση στο να συμφωνήσει) αλλά και οι περιπτώσεις των Τόμας Σάαφ, Μίκαελ Λάουντρουπ, Νίκο Κόβατς και Τζιάνι Ντε Μπιάζι. Ωστόσο όλα τα ρεπορτάζ καταλήγουν αναφέροντας ως αουτσάιντερ τον Μαρίνο Ουζουνίδη.