B’ Εθνική: Πρεμιέρα με εκτός έδρας τρίποντο για την Ροδόπη ’87 στον Βόλο

Με μια σημαντική εκτός έδρας επικράτηση επιστρέφει στην Κομοτηνή από τη Μαγνησία η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ροδόπης ’87, που αγωνίστηκε απέναντι στον Βόλο 2004 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Οι Κομοτηναίες νίκησαν με 1-0, χάρη σε ένα γκολ της Πατεράκη στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχες είχαν δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και έτσι οι θρακιώτισσες ξεκίνησαν τον φετινό μαραθώνιο με εκτός έδρας τρίποντο.

Οι  γηπεδούχες την προηγούμενη χρονια αγωνίζονταν στην Α’ Εθνικη, όμως εκαναν ανανεωση. Εξακολουθούν ωστόσο να διαθέτουν μια νεανική και φιλόδοξη ομαδα. Από την άλλη, οι παίκτριες της Βίκυς περιβολοπούλου με την εμπειρία της της προηγουμενης χρονιας στην κατηγορια και με προσθηκες παικτριών, έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο και απέδειξαν πως αξιζουν καλυτερης τυχης στην συνεχεια.

Ο αγώνας εγινε στο ΔΑΚ Βολου, στο γηπεδο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου δηλαδή, παρουσία περίπου 100 φιλάθλων που χειροκρότησαν τις προσπάθειες των παικτριών. Στο 10′ είχαμε σουτ της Γουργούση αουτ, στο 22′ η Γατσιου εκτέλεσε το κόρνερ και η Σύρμου πλάσαρε αλλά και πάλι άουτ, στο 24′ η Λισγάρα σε καλη θεση μεσα στην περιοχή έπιασε το σουτ αλλά έδιωξε η τερματοφύλακας  και στο 40′ η Πουλιου βρεθηκε απέναντι στην Βαδαση, έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλοκαρε το  τερμα της Ροδοπης.

Στο 43ο λεπτό είχαμε, όπως προαναφέρθηκε, το γκολ, που προήλθε από σέντρα της Κατσαρού και υπδοειγματικό πλασέ της Πατεράκη. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τις Κομοτηναίες που πήγαν προηγούμενες στο ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος δεν είχε τόσες πολλές φάσεις. Στο 52′ ένα σουτ της σκορερ πέρασε λιγο αουτ, ένα λεπτό αργότερα ένα σουτ της Γατσιου σταμάτησε στο δεξι καθετο δοκαρι και στο 81′ η Πατερακη βρέθηκε μονη απέναντι στην τερματοφυλακα, το σουτ όμως που έπιασε ήταν αδυναμο και χάθηκε η ευκαιρια για το δευτερο τερμα.

Διαιτητήε της αναμέτρησης ήταν ο Κορέσης με βοηθούς τους Σπανούλη και Τσακνακη από την ΕΠΣ Λαρισας. Την επομενη αγωνιστικη η Ροδοπη ’87 υποδεχεται τις Βασίλισσες της Θράκης από την Ξανθη στο γειτονικο ντέρμπυ (η αναμέτρηση θα γίνει Κυριακή στις 3.00 το μεσημέρι).

ΒΟΛΟΣ 2004: Χατζηλαζαρου, Γουγουση, Λεωνταριτη (75′ Πασχου) Παπασακελαριου, Συρμου, Αυλοπη, Γατσιου, Γρηγοριαδη, Οικονομου, Πουλιου, Κοροναιου (86′ Σταμοπουλου)

ΡΟΔΟΠΗ ’87: Βαδαση, Κουφού (89′ Σωκρατους), Κατσαρού, Κατρακαζα, Ζαχαρια, Γιαμπουρη,  Λισγαρα (65′ Περιβολοπουλου), Συμεωνίδη, Πανιδου, Τερζιδου (80′ Τσουκαλά), Πατεράκη.