Έγινε αποδεκτό από την ΟΧΕ το αίτημα των Κυκλώπων μπροστά στην απειλή αποχώρησης

Ο Ελληνικής Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης έκανε δεκτό το αίτημα των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης αλλά και του Πανσερραϊκού, που διαφωνούσαν κάθετα στην αρχικά εκφρασθείσα προοπτική να συμμετάσχουν οι δυο αυτές ομάδες μαζί με την Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας σε έναν όμιλο Β’ Εθνικής, που για να έχει μια κάποια αξία θα διεξαγόταν σε τέσσερις γύρους!!!

Όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, οι ομάδες από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θεώρησαν κάτι τέτοιο υποτιμητικό για τις ομάδες και καταδικαστικό σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος στην περιοχή. Για αυτό και απείλησαν να πάρουν τις ομάδες τους και να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, αν επέμενε η ΟΧΕ σε αυτήν την κατάρτιση των ομίλων (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

Τελικά, το δίκαιο των ομάδων της ΑΜ-Θ έγινε αντιληπτό στους διοικούντες στην Αθήνα και έτσι οι Κύκλωπες και ο Πανσεραϊκός με την ΟΛΑ Δράμας δεν θα αποτελέσουν έναν όμιλο αλλά θα συγχωνευθούν σε έναν όμιλο όπου θα συμμετέχουν ακόμα ομάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και κατά βάση της Θεσσαλονίκης (ΑΣΑ Αλέξανδρος,  Πόντιοι Κιλκίς, ΠΑΣ Νέα Ελβετία, ΑΟΔ Θερμαϊκού, Απόλλων Σταυρούπολης και ΑΕΣ Μακεδών). Αυτός ο όμιλος θα είναι ο πέμπτος της νέας Β’ Εθνικής.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης να επιβαρύνονται με έξι ταξίδια, αλλά τουλάχιστον θα λάβουν μέρος σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μόνο κέρδη μπορεί να έχει το άθλημα του χάντμπολ από αυτήν την ιστορία στην περιοχή της Θράκης και ιδίως του Έβρου. Μάλιστα, ο όμιλος γίνεται τόσο ισχυρός που η ΟΧΕ ανακοίνωσε ότι ο πρώτος της βαθμολογίας θα προβιβαστεί χωρίς μπαράζ απευθείας στην Α2 Κατηγορία ενώ και ο δεύτερος θα έχει ελπίδες, μέσα από μπαράζ με τον πρώτο του Δ’ Ομίλου.

Η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα για το μεσημέρι της Παρασκευής και η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου. Αναλυτικά ο καταρτισμός των πέντε ομίλων της Β’ Εθνικής Ανδρών:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Πολιτεία, Ηλυσιακός, ΠΑΟ Θρίαμβος, Πανιώνιος, ΓΣ Χανίων, Πήγασος Κ, ΑΟ Λεωνίδας, Κορωπί, Ευρυτός Βόλου.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Αίαντας Μυτιλήνης, ΑΟ Μυτιλήνης, ΑΠΣ Γέρας Παπαδου, ΑΕ Λήμνου, Ολυμπιάδα Χίου, ΑΟ Πολυχνιτου.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΟ Αλκυών, ΒΑΟ, Ακαδημία των Σπορ, Ελπίδες Πάτρας, Πανιώνιος Αργους, Προοδευτική 2015.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΟΑ Καστοριας, Θησέας Λεχοβου, ΑΟ Φαίαξ, ΕΣ Αμύντας, ΑΟ Κοζάνης, ΓΣ Άρτας Άνω Πόλη.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΛΑ Δράμας, Πανσερραϊκός, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, ΑΣΑ Αλέξανδρος, Πόντιοι Κιλκίς, ΠΑΣ Νέα Ελβετία, ΑΟΔ Θερμαϊκού, Απόλλων Σταυρούπολης, Μακεδών.