ΕΠΣ Θράκης: Αποχωρεί από το πρωτάθλημα (πριν τον… αποβάλλουν) ο ΑΟ Καλλίστης

Την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα ανακοίνωσε την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου ο ΑΟ Νέας Καλλίστης, αφήνοντας την Α1 Κατηγορία να συνεχιστεί με μόλις 11 ομάδες.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή το ThrakiSportS είχε αναφερθεί στον κίνδυνο αποβολής της Καλλίστης από το πρωτάθλημα, καθώς δεν είχε καταφέρει να κατεβάσει ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί απαραίτηση προϋπόθεση για την συμμετοχή στην Α1.

Παρόλο που το Σάββατο φάνηκε ότι το ζήτημα θα λυνόταν, φαίνεται ότι τα προβλήματα ήταν περισσότερα σε σχέση με όσα ξέραμε. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα προετοιμαζόταν κανονικά για την Α2 Κατηγορία και δέχθηκε την τελευταία στιγμή να συμπληρώσει το παζλ της Α1.

Μοιραία όμως φάνηκε ότι δεν ήταν προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα για αυτήν την άνοδο και με μια οργισμένη ανακοίνωση έκανε γνωστή την Τρίτη την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας, πριν ουσιαστικά την αποβάλει η ίδια η ΕΠΣ Θράκης.

Είναι η πρώτη αποχώρηση που έχουμε φέτος στην ΕΠΣ Θράκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟΝ Καλλίστης ανακοινώνει την αποχώρηση του από την Α1 ερασιτεχνική κατηγορία. Δυστυχώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Διοίκησης του συλλόγου ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται η ομάδα έπεσαν στο κενό. Αν και ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε για την Α2 δηλώσαμε συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία ώστε να συμπληρωθεί και να μην ξαναζήσουμε τα τραγελαφικά γεγονότα του παρελθόντος. Παρόλα αυτά η πίεση που δέχτηκε από εκεί κι έπειτα η ομάδα ήταν ανεξήγητη ως και περίεργη πολλές φορές.
Συνεχείς πιέσεις προς τους ποδοσφαιριστές από παράγοντες άλλων ομάδων με αποτέλεσμα την άσχημη ψυχολογία ποδοσφαιριστών και προπονητή με αντίκτυπο της κακές εμφανίσεις. Σεβόμενοι λοιπόν τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, την αξιοπρέπεια αλλά και το ήθος και την ιστορία της ομάδας καταλήξαμε σε αυτή μας την απόφαση. Θέλουμε να ζητήσουμε ένα τεράστιο συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές μας, τουλάχιστον από αυτούς που μας σεβάστηκαν, τον κόσμο μας και όλους αυτούς που αγαπούν την ομάδα».