ΕΠΣ Θράκης: Κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα για τον ΑΟ Καλλίστης

Ο ΑΟ Καλλίστης δεν κατέβασε ομάδα την περασμένη εβδομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης και βάσει των κανονισμών, δεν κινδυνεύει μονάχα με αφαίρεση βαθμών ακόμα και από την Α1 Κατηγορία αλλά αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο αποβολής από το πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, στις γενικές διατάξεις της προκήρυξης του πρωταθλήματος προβλέπεται στο άρθρο 26 παρ. 12: «Για την περίοδο 2015-16 τα σωματεία της Α1  ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν παιδική ομάδα ΝΕΩΝ ηλικίας 2000-2001-2002 καθώς και τρεις (3) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2003  με την οποία θα συμμετέχουν στο αντίστοιχο παιδικό πρωτάθλημα. Στο παιδικό πρωτάθλημα ισχύουν οι προβλεπόμενες ποινές από τον ΚΑΠ, ενώ η αντίστοιχη ανδρική ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (1) από το τρέχον πρωτάθλημα και 100€ χρηματική ποινή, παράδειγμα έχουμε αντικανονική συμμετοχή ποδ/στη στο παιδικό πρωτάθλημα, μετά από ένσταση ή καταγγελία που θα γίνει από αντίπαλη ομάδα μαζί με την παιδική ομάδα τιμωρείται και η αντίστοιχη ανδρική ομάδα με (-1) και χ100€ χρηματική ποινή. Επίσης σε περίπτωση που δεν κατεβαίνει παιδική ομάδα να αγωνιστεί σε ένα αγώνα ή βρίσκεται στο γήπεδο με λιγότερους από εννέα (9) ποδ/στές μαζί με την παιδική ομάδα  τιμωρείται και η αντίστοιχη ανδρική ομάδα με (-1) και 100€ χρηματική ποινή».

Στην περίπτωση της Καλλίστης, που δεν εμφάνισε ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ. Αν ωστόσο αυτό συμβεί άλλες δύο φορές, τότε βάσει του κανονισμού, η Καλλίστη θα πρέπει να αποβληθεί από το παιδικό πρωτάθλημα. Ωστόσο βάσει της προκήρυξης, για την σεζόν 2015-2016 η παρουσία παιδικής ομάδας και η συμμετοχή της στο αντίστοιχο παιδικό πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική για τις ομάδες της Α1 Κατηγορίας. Κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι θα κινδυνεύσει με αποβολή και η ανδρική ομάδα της Α1 Κατηγορίας από το πρωτάθλημα λόγω παραβίασης της υποχρέωσης συμμετοχής στο παιδικό πρωτάθλημα ή στην καλύτερη περίπτωση, θα αφαιρείται κάθε αγωνιστική ένας βαθμός από την ανδρική ομάδα μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, με ό,τι θα μπορεί αυτό να σημαίνει για την τελική της συγκομιδή.