Άφησαν εκτός γηπέδου τους Έλληνες που πήγαν Πόλη για το Γαλατασαράι – ΑΕΚ με εξαίρεση τους… Θρακιώτες

Μπορεί 500 Ενωσίτες να εκστράτευσαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να στηρίξουν την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Γαλατά, έμειναν όμως εκτός γηπέδου. Αυτό ωστόσο δεν επηρέασε όσους ταξίδεψαν με την εκδρομή του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, που είδαν κανονικά από την εξέδρα το παιχνίδι.

Ύστερα από συνεννόηση ελληνικών και τουρκικών αρχών και παρά την πίεση από πλευράς ΑΕΚ, πάρθηκε απόφαση για την απαγόρευση της εισόδου των Ελλήνων οπαδών. Με ποιο σκεπτικό έγινε αυτό; Με το αιτιολογικό, ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν φιλικές σχέσεις με τη Φενέρμπαχτσε.

Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η δολοφονία του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα, Μάλκο Ίβκοβιτς, από οπαδούς της Γαλατά, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την ελληνοσερβική φιλία. Είχαμε άλλωστε και ένα μαχαίρωμα από Έλληνες σε τούρκο οπαδό πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κασίργιακα στην Αθήνα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωση ότι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους εκατοντάδες φίλους της που ταξίδεψαν στην Πόλη αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν στο γήπεδο, θα τους διαθέσει δωρεάν εισιτήρια για τα επόμενα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της, αρκεί να αποδείξουν ότι πήγαν Τουρκία.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι θύματα αυτής της απαγόρευσης δεν έπεσαν τα μέλη του ΣΔΚ Θράκης, που εξέδραμαν για ακόμα μια φορά στην Πόλη, πρώτη την φετινή σεζόν, προκειμένου για πρώτη φορά στην ιστορία των εκδρομών τους να δουν αγώνα όχι του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού αλλά της ΑΕΚ.

«Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του στην Πόλη, ο Σύνδεσμος επισκέφθηκε την ελληνική ομάδα στα ξενοδοχείο διαμονής της, παρακολούθησε τον αγώνα, δοκίμασε τις ανατολίτικες γεύσεις στο Fatih και απόλαυσε το παραδοσιακό χαμάμ του Topkapi Inter Istanbul», αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Θράκης.

Επομένως, οι θρακιώτες διαιτητές και όσοι άλλοι ακολούθησαν την εκδρομή τους παρακολούθησαν κανονικά τον αγώνα το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα του ταξιδιού στην Πόλη, η αποστολή επρόκειτο βάσει μεταβεί στο Nişantaşı για θα ξεναγηθεί στο πολεμικό μουσείο και να περιηγηθεί στην τοπική αγορά.

Για την ιστορία, η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Γαλατασαράι με 89-65 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup. Σε άλλα ελληνικού ενδιαφέροντος παιχνίδια o ΠΑΟΚ επίσης ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ζενίτ με 76-66 στην Αγία Πετρούπολη ενώ αντιθέτως ο Άρης του Νίκου Λάσκαρη νίκησε στην Θεσσαλονίκη με 75-57 την Μπουντούτσνοστ.