Απόλυτα φαβορί Εθνικός και Ορεστιάδα κατά τον ΟΠΑΠ στο ιστορικό κουπόνι της… αναβολής

Στις 28 Σεπτεμβρίου η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την αλλαγή ονομασίας του πρωταθλήματος της, το οποίο από «Volley League ΟΠΑΠ» έγινε «Volley League Πάμε Στοίχημα», αλλά η (κακή για πολλούς λόγους) αναβολή του πρωταθλήματος απέτρεψε ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Ποιο ήταν αυτό; Το πρώτο κουπόνι του ΟΠΑΠ στο οποίο περιλαμβάνονταν αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο μπορείτε να δείτε στην σχετική φωτογραφία που δημοσιοποίησε το sportsfeed και μπορούσε εύκολα να βρει μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης ο οποιοσδήποτε online στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ αλλά όχι και στο έντυπο κουπόνι (οπότε τουλάχιστον δεν εκτέθηκαν οι άνθρωποι του Οργανισμού με την αναβολή).

Όπως κανείς μπορεί να δει, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ στις αποδόσεις που είχε δώσει για αυτήν την πρεμιέρα, οι δύο ομάδες του Έβρου ήταν απόλυτα φαβορί για τη νίκη στους αγώνες που είχε προγραμματιστεί να δώσουν το Σάββατο με αντιπάλους ομάδες από την Θεσσαλονίκη.

Η νίκη της Ορεστιάδας επί του Ηρακλή έδινε απόδοση μόλις 1.09 ενώ αντίθετα το διπλό του γηραιού μέσα στο “Νίκοςς Σαμαράς” έδινε 4.40. Η εκτίμηση του Οργανισμού ήταν ότι το ματς θα έληγε μάλιστα με 3-0 καθώς αυτό το σκορ έδινε απόδοση 1.75 έναντι 2.60 της νίκης με 3-1 του ΑΟΟ. Επίσης, η Ορεστιάδα ήταν φαβορί να κερδίσει το πρώτο σετ της αναμέτρησης σε ένα άλλο ειδικό στοίχημα που καθιέρωνε ο ΟΠΑΠ, ενώ αντιθέτως η νίκη με 0-3 του Ηρακλή είχε απόδοση 17, δηλαδή έβαζε κάποιος 100 ευρώ και έπαιρνε πίσω 1.700 αν συνέβαινε αυτό το (απίθανο κατά τον ΟΠΑΠ με βάση τις αποδόσεις που έδωσε) σενάριο.

Αντιστοίχως, η νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί του Άρη μέσα στην Θεσσαλονίκη έδινε 1.40 έναντι απόδοσης 2.30 για τον άσο του Άρη. Ως πιθανότερο σκορ για τον αγώνα βάσει αποδόσεων του ΟΠΑΠ ήταν το 0-3 και το 1-3 που όποιος είχε την έμπνευση να το παίξει και να το πετύχει, θα μπορούσε να τριπλασιάσει τα λεφτά του. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι 1.52 απόδοση έδινε το να κερδίσει ο Εθνικός Αλέξανδρούθπολης το πρώτο σετ έναντι 2.02 να το κερδίσει ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το πώς μπήκαν οι αγώνες της Volley League στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, χωρίς να έχουν μετατραπεί οι ομάδες σε ανώνυμες εταιρίες; Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τυχάλα, ο ΟΠΑΠ ζήτησε από την ΕΣΑΠ να βάλει τους αγώνες πιλοτικά, χωρίς οι ομάδες να δικαιούνται να ζητήσουν κάποιο ποσοστό, θέλοντας προφανώς να δει και την ανταπόκριση του κόσμου. Πλέον, μετά την αναβολή της πρεμιέρας, δεν θα το κάνει και μένει να δούμε αν θα υπάρξει έστω και σε ηλεκτρονική μορφή κουπόνι από τον ΟΠΑΠ στην επόμενη πρεμιέρα, στις 31 Οκτωβρίου ή όποτε άλλοτε γίνει αυτή.

 width=