Βόμβες του Προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με αναφορές για την Εθνική και αποκαλύψεις σχετικά με την διάλυση της BF Ξάνθη

Σε αρκετά σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος, που φιλοξενήθηκε στην πρεμιέρα του τηλεοπτικού  “Αθλητικού Παλμού” στο Kανάλι 6, προσκλεκλημένος του Νεκτάριου Αμποβιανίδη (η εκπομπή προβάλλεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κάθε Παρασκευή λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ). Ο Νικολόπουλος μίλησε για όλους και για όλα.

Αρχικά  αναφέρθηκε στην παρουσία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην πόλη της Ξάνθης και την άρτια διοργάνωση που υπήρξε, αν και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μικρές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κάνουν την διοργάνωση ακόμη πιο πετυχημένη. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αναφέρθηκε στο γεγονός της μη καλής λειτουργίας της ψύξης του γηπέδου, κάτι για το οποίο όπως τόνισε δεν έχει ευθύνη ο Δήμος καθώς έγινε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα αλλά κόλλησε σε γραφειοκρατικά προβλήματα σχετικά με  την προκύρηξη ανοιχτού διαγωνισμού για την τοποθέτηση μηχανημάτων που θα βοηθούσουν στην αρτιά ψύξη του γηπέδου.

IMG_3994Πάντως, όπως πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο όσο και στην αρμόδια αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου και όσους εργάστηκαν απο πλευράς Δήμου για τις εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο του “Φίλιππος Αμοιρίδης” και γενικότερα για την συμβολή τους στην ομαλή διοργάνωση. Παράλληλα ο κ. Νικολόπολος θέλησει να ξεκαθαρίσει, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις καθώς έγιναν προσπάθειες εκμετάλευσης της παρουσίας της Εθνικής, ο βασικός συμμέτοχος στο να έρθει η Εθνική στην Ξάνθη ήταν η ΕΚΑΣΑΜΑΘ που έπεισε την ΕΟΚ να έρθει η Εθνική στην Ξάνθη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν συνέβαλλαν και άλλοι παράγοντες, όπως η Περιφέρεια που ήταν ο βασικός χρηματοδότης, ενώ ο κ. Νικολόπουλος εξήρε ειδικά την στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του βοήθησαν σημαντικά στην διεξαγωγή του τουρνουά.

Απο εκεί και πέρα ο κ. Νικολόπουλους τόνισε πως ο βασικός λόγος της απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας της Εθνικής Ομάδας στην Ξάνθη και της άρτιας διοργάνωσης ήταν ο κόσμος που αγκάλιασε την Εθνική, γέμισε το γήπεδο ενώ έδειξε έμπρακτα πως διψα για μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που γέμισε με ικανοποιήση και την ΕΟΚ. Πάντως ο κ. Νικολόπουλος έδωσε και την δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν για την περιβόητη δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ  κ. Βασιλακόπουλου ξεκαθαρίζοντας πως οι δηλώσεις του περί φάιναλ φορ στην Ξάνθη παρερμηνεύτηκαν. Βλέπετε όπως τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο κ. Βασιλακόπουλος δεν ανέφερε ποτέ την λέξη φάιναλ φορ και οτι στην ερώτηση του δημοσιογράφου οτι «η Ξάνθη απαιτεί την διεξαγωγή ενός φάιναλ φορ σε αυτήν» ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε πως «η Ξάνθη πέρασε τις εξετάσεις, η παρουσία του κόσμου πας επιβάλει να γίνουν εκεί και άλλες σημαντικές διοργανώσεις», με τον κ. Νικολόπουλο να αναφέρει πως θα ήταν αδιανόητο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να υποσχεθεί κάτι το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια.

bfxanthi-asxanthi-2005Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην φτάσει στην αποχώρηση της ομάδας της Ξάνθης  όταν αυτή αγωνιζόταν στην Α2 Κατηγορία και την μεταφορά της στην Αμαλιάδα, καθώς και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση καθώς τότε ήταν πρόεδρος  της. Αρχικά ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως ουσιαστικά δεν μιλάμε για εξαγορά ΑΦΜ αλλά για συγχώνευση των δύο ομάδων, της Ξάνθης και του Κόροιβου Αμαλιάδας, καθώς τα χρέη της ομάδας ήταν δυσβάσταχτα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του και δεν φαινόταν να υπάρχει φώς στον ορίζοντα, καθώς αφού δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα στο πολύ σοβαρό οικονομικό θέμα που είχε δημιουργηθεί. Μάλιστα σε ερώτηση για το άν γύριζε τον χρόνο πίσω θα έπαιρνε την ίδια απόφαση η απάντηση του ήταν πως «ΝΑΙ χωρίς δεύτερη σκέψη».

Στο τι έφτασε την ομάδα σε αυτό το σημείο ο κ. Νικολόπουλος άνοιξε τα… χαρτιά του ξεκαθαρίζοντας πως πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η ίδια η ΣΕΚΑΠ, ρίχνοντας ευθύνες στον τότε πρόεδρο της ομάδας της Ξάνθης και αργότερα Γενικό Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, και υποψήφιο Δήμαρχο (τον Χρίστο Πούλιο προφανώς, αν και απέφυγε να τον κατονομάσει), που όταν αποχώρησε απο τον προεδρικό θώκο της ομάδας της Ξάνθης και ανέλαβε πόστο στην ΣΕΚΑΠ το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να προτείνει την διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών, και έτσι η ΣΕΚΑΠ που ήταν ο βασικός χορηγός της ομάδας, της Ξάνθης BF όπως ονομαζόταν τότε, προχώρησε στην διακοπή της χρηματοδότησης της ομάδας μέσα στη μέση της σεζόν και ενώ το συμφωνητικό των δύο πλευρών έληγε το καλοκαίρο.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως υπήρχε η δυνατότητα η ομάδα να προχωρούσε σε αγωγές για την καταπάτηση της συμφωνίας αλλά δεν ήθελε τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο Διοικητικό σχήμα της ομάδας τότε να φτάσουν την υπόθεση στα άκρα. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Νικολόπουλος, αυτή ήταν η αρχή του τέλους καθώς μετά την αποχώρηση της ΣΕΚΑΠ που κάλυπτε το 1/3 του μπάτζετ της χρονιάς, υπήρχε σημαντικό άνοιγμα στα ταμεία του συλλόγου που χρόνο με τον χρόνο και ενώ εμφανιζόταν σιγά σιγά και η οικονομική κρίση που δυσχέραινε την προσπάθεια τους για ανεύρεση βασικών χορηγών, αλλά και η μη στήριξη του κόσμου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “παίζαμε μεταξύ συγγενών και φίλων” έκαναν το χρέος ολοένα και μεγαλύτερο, και απο κάποια στιγμή και μετά  δεν μπορούσε κανείς να αντέξει το βάρος, και έτσι η πρόταση του Κόροιβου για συγχώνευση έμοιαζε και ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση.

ekasamath-sinelefsi2Τέλος σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και την μη παρουσία σε Δ.Σ. μετά απο πάρα πολλά χρόνια του πρώην προέδρου και βασικού του αντιπάλου στις τελευταίες εκλογές Τάσου Χαραλαμπίδη, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως «ο κ. Χαραλαμπίδης και εγώ είχαμε διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η δική μου σκέψη και πρόταση ήταν οι ομάδες που ματώνουν οικονομικά θα έπρεπε να αποφασίσουν τι πρωτάθλημα θα έχουμε και σε πόσους ομίλους, καθώς με τις επιχορηγήσεις που έχουν κοπεί και τις ομάδες πλέον να πληρώνουν και τους διαιτητές θα έπρεπε να ήταν αυτοί που θα αποφασίσουν τι πρωτάθλημα θέλουν».

Πάντως, οπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, «τιμώ τον κ. Χαραλαμπίδη που έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ της περιοχής, και μέχρι τελευταία στιγμή του έλεγα να μην κατέβει απέναντι αλλά να συνεχίσουμε όλοι μάζι. Κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε». Ο κ. Νικολόπουλος θέλησε και μέσα απο την εκπομπή να ευχαριστήσει τα σωματεία για την στήριξη τόσο του ίδιου όσο και των προσώπων της δικής του επιλογής που εξελέγησαν στο Διοικητικό Σχήμα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τονίζοντας πως αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν η επιλογή ανθρώπων που έχουν όρεξη και διάθεση να συνεισφέρουν στην Ένωση και οι οποίοι είναι απο σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.