Τα αποτελέσματα στον αγώνα των Τοξοτών για το Κύπελλο Αναβάσεων και Ταχύτητας Β. Ελλάδος! Οι επιδόσεις των Θρακιωτών…

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης, στα πλαίσια του Κυπέλλου Αναβάσεων – Ταχύτητας Βορείου Ελλάδος 2015, διοργάνωσε την ‘‘Ανάβαση Τοξοτών Ξάνθης 2015’’. O αγώνας ήταν η τελευταία Ανάβαση της προκήρυξης και για την ολοκλήρωση του θεσμού του κυπέλλου υπολείπεται ο αγώνας ταχύτητας που θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 8 Νοεμβρίου 2015.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 19 αγωνιζόμενοι από όλη την Βόρειο Ελλάδα, με ειδικό για τις αναβάσεις εξοπλισμό ασφαλείας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 5 πληρώματα από τον Βόλο, 4 από την Δράμα, 3 από την Θεσσαλονίκη, 3 από τις Σέρρες, 2 από την (διοργανώτρια) Ξάνθη και ένα από Λάρισα και Κατερίνη.

Αναφορικά με τους Ξανθιώτες, στην κατηγορία από 1600 ως 2000 κυβικά ο Γιώργος Ξενοκώστας με Peugeot 106 κατέκτησε την δεύτερη θέση ενώ στην κατηγορία Saloon ο Κώστας Ξενοκώστας με Toyota Starlet αναδείχθηκε τέταρτος. Οι πρωτιές στις πέντε κατηγορίες πήγαν κατά βάση σε οδηγούς από τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη.

Για την ολοκλήρωση του αγώνα συμμετείχαν οργανωτικά 50 μέλη της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης. Ο αγώνας υλοποιήθηκε «λόγω της αμέριστης συμπαράστασης του Αντιπεριφερειάρχη κ Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, επικεφαλή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα:

 

apotelesmata-aftokinito