Photos: H εκδήλωση του ΟΠΑΠ και της “Ακαδημίας Τοροσίδη” του Άρη Πετεινού

Με την παρουσία αρκετού κόσμου, αν και όπως τόνιζαν απο την διοίκηση του Άρη Πετεινού ήθελαν ακόμη μεγαλύτερη παρουσία γονιών και απο άλλες Ακαδημίες, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Elisso η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Γενικές Αρχές Παιδικής Υγείας, Ψυχολογίας και Διατροφής» στο πλαίσιο του προγράμματος “ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ” της ΟΠΑΠ, στο οποίο συμμετέχει  και η ποδοσφαιρική ακαδημία “Ευστάθιος Τοροσίδης” του Πετεινού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ομάδας Φίλιππος Παραστατίδης, ενώ εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, που συνεχάρη την διοίκηση του συλόγου για την εκδήλωση και την προσφορά της στο θέμα άθλησης των νέων παιδιών. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Τριάντης που μαζί με τους κύριους Ζουρνατζίδη, Κουτσουρλή, Δαλακούρα και Κατσαρό εκπροσώπησαν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης στην εκδήλωση, ενώ μια απο τις πιο ξεχωριστές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση μέσω skype με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας και ιδρυτή της Ακαδημίας Βασίλη Τοροσίδη, με το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η Ρόμα στην Γερμανία εν όψει του αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Champions League, με τον “Τόρο” να δηλώνει πολύ χαρούμενος για αυτή την πρωτοβουλία της Ακαδημίας και την επιλογή του ΟΠΑΠ, ενώ έδωσε υπόσχεση πως στην επόμενη εκδήλωση τον Δεκέμβρη θα δώσει και ο ίδιος το παρών. Τον προλογισμό της εκδήλωσης έκλεισε ο εκ των υπέυθυνων της Ακαδημίας Βαγγέλης Αποστολίδης.

Αμέσως μετά ακολούθησαν σιγά σιγά οι προγραμματισμένες παρουσιάσες, αρχικά με την φυσιοθεραυεύτρια του συλλόγου Αλεξία Σπανού που μίλησε για τους τραυματισμούς στις μικρές ηλικίες και τους τρόπους που μπορούν να αποφευχθούν, ενώ εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο γυμναστής της μεγάλης ομάδας και προπονητής της Ακαδημίας Κώστας Μιχαλόγλου, που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις γονέων- προπονητών αλλά και στο κομμάτι της αντιμετώπισης των νεαρών αθλητών. Τέλος τον λόγο πήρε ο Αθλητικός Διατροφολόγος του ΟΠΑΠ Δημήτρης Πατίκας που ανέπτυξε το βασικό θέμα της εκδήλωσης, και ενώ αρχικά συνεχάρη τους δύο ομιλητές της Ακαδημίας του Πετεινού για τα όσα αναφέρθηκαν, δηλαδή την σημασία που έχουν θέματα υγείας, ψυχολογίας και διατροφής στην σωστή παιδαγώγηση των παιδιών των Ακαδημιών τονίζοντας και την σημασία που έχει το μότο της ΟΠΑΠ “Σήμερα αθλητές αύριο καλύτεροι άνθρωποι”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτορεπορτάζ απο την εκδήλωση: