Χωρίς άγχος στην Θεσσαλονίκη ο Εθνικός για τον νοκ άουτ προημιτελικό με τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ (17:30, LIVE ThrakiSportS)

Την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που θα γίνει στη Σύρο 30-31 Ιανουαρίου του 2016 θα διεκδικήσουν ΠΑΟΚ και Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην σημαντική νοκ άουτ αναμέτρηση που θα γίνει το απόγευμα στο PAOK Sports Arena της Πυλαίας (18:00, LIVE ThrakiSportS).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επέλεξε να ταξιδέψει αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη και ο τεχνικός της ομάδας του Έβρου Σάκης Μουστακίδης είπε: «Είναι μία πρόκληση για μας και μία ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με ένα από τα φαβορί του τίτλου. Εχουμε μικροπροβλήματα αλλά όχι απουσίες. Το βλέπουμε σαν γιορτή και πρόβα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση της άλλης εβδομάδας με τον Άρη».

Από την άλλη αυτήμ θα είναι και η πρώτη φορά που ο δικέφαλος θα παραταχθεί πλήρης αφού αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο και οι διεθνείς Κουβανοί Ρολάντο Σεπέδα και Χαβιέρ Χιμένες. Ο τελευταίος θα βρεθεί σε γνώριμα λημέρια σε αντίθεση με τον Σεπέδα που θα κάνει το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα στο ματς με τον Εθνικό.

Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και έτσι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μπορεί να υπολογίζει σε όλους του τους παίκτες, ακόμα και στον Πέτρο Πέτρογλου που ενσωματώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ομάδα του ΠΑΟΚ και ανεβάζει ρυθμούς καθώς άλλωστε έκανε προπονήσεις με την Ορεστιάδα και ήταν σε φόρμα.

Ο έμπειρος ακραίος δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς με τον Άρη καθώς δεν ήταν έτοιμος αλλά σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, αφού ο Ζελιάσκοφ θέλει να δοκιμάσει διάφορά σχήματα ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Ερχονται οι Κουβανοί και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι με τον Εθνικό ως παιχνίδι προετοιμασίας και πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα γιατί δεν έχουμε άλλο χρόνο. Σίγουρα η ενσωμάτωση δεν θα είναι εύκολη , θα υπάρχουν κενά διαστήματα. Παρά και τις δοκιμές που θέλουμε να κάνουμε είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να το κερδίσουμε για να είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούν στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ στη Σύρο».

Διαιτητές θα ειναι οι Γεωργιάδης-Βασιλειάδης με επόπτες τους Δρανίτσα και Μαυρίδη. Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 17:30 το απόγευμα. Δεν έχει τηλεοπτική ή ραδιοφωνική κάλυψη αλλά θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξη του σκορ από το ThrakiSportS.