Ράλι Ακρόπολις: Στην κορυφή της πρώτης ημέρας η Lascaris Foundation Team Greece με το Skoda της

Στην κορυφή της συνολικής γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις είναι μετά τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές ο Λάμπρος Αθανασούλας που τρέχει με ένα Skoda Fabia R5 χάρη στην χορηγία του ξανθιώτη επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μέχρι στιγμής έχουν παίξει οι καιρικές συνθήκες, που, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα αυτήν την εποχή (φθινόπωρο αντί για Ιούνιο που το είχαμε συνηθίσει), έφερε τα πάνω κάτω ή, κυριολεκτώντας, έφερε τη λάσπη αντί της… ακροπολικής σκόνης. Έτσι, το αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών αλλά και της σημερινής ήταν οι αγωνιζόμενοι να αντιμετωπίσουν τις ούτως ή άλλως απαιτητικές ειδικές διαδρομές της Κορινθίας υπό αντίξοες συνθήκες.

Ο Αθανασούλας με συνοδηγό τον Ζακχαίο, στην έμμεση σύμπραξη Πανόπουλου – Λάσκαρη που αποκάλυψε το ThrakiSportS, έμεινε σε απόσταση βολής από τους πρωταγωνιστές στο πρώτο πέρασμα της ειδικής, αλλά στο δεύτερο, μέσα στη νύχτα, έκανε τον ταχύτερο χρόνο, που του εξασφάλισε την 1η θέση στην κατάταξη στο τέλος του πρώτου σκέλους.

Ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5 ήταν ο ταχύτερος το πρωί στην κατατακτήρια ειδική, ενώ κέρδισε και την 1η Ε.Δ. της ημέρας. Τη νύχτα, όμως, δεν είχε απάντηση στο χρόνο του Αθανασούλα, ενώ δεν τον βοήθησε η αλλαγή στο στήσιμο της ανάρτησης του Fiesta, με αποτέλεσμα να πέσει 9,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Έλληνα οδηγό, που το 2009 είχε «χαρίσει» στην Ελλάδα τη νίκη στην κατηγορία PWRC στο Ράλι Ακρόπολις, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Πίσω από τα δύο πληρώματα ολοκλήρωσε το σκέλος ο περυσινός νικητής του αγώνα, Craig Breen, με το Peugeot 208, με τη διαφορά του από την κορυφή να βρίσκεται στα 14,7 δευτερόλεπτα. Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολο και το έργο του Alexey Lukyanuk με το Ford Fiesta R5, που στο πρώτο πέρασμα έχασε χρόνο όταν βρέθηκε πίσω από τον καβαλιώτη έμπειρο οδηγό αγώνων Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος έχει μείνει στην 11η θέση (φωτογραφία). Ο Jaromir Tarabus με το Skoda Fabia S2000 συμπληρώνει την πεντάδα, έχοντας τη δική του μάχη με τον Εσθονό Raul Jeets με Ford Fiesta R5, αφού τους χωρίζουν μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

«Πρέπει να περιμένουμε και τους άλλους, τους πολύ γρήγορους που ακολουθούν. Εμείς πιέσαμε περισσότερο τώρα, κάθε χιλιόμετρο αισθάνομαι καλύτερα με το αυτοκίνητο. Θα δούμε τι θα γίνει», ‘ήταν τα λόγια του πρωτοπόρου Λάμπρου Αθανασούλα της Lascaris Foundation Team Greece, που προηγείται με το Skoda του, λίγο μετά το τέλος της προσπάθειάς του στην 2η ειδική και ενώ ήταν σε εξέλιξη αυτές των άλλων αθλητών.

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα ξεκινά την Κυριακή (11/10) στις 07.58 με την ειδική διαδρομή Αθίκια και ο ολοκληρώνεται στην ορεινή Κορινθία με τη μήκους 20,31 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή της Ζήρειας. Μέχρι το απόγευμα οι οδηγοί θα φτάσουν στον τερματισμό, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα!

 width=