Πέρασε αέρας από την Ορεστιάδα ο Εθνικός και πάει Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσει τέταρτη σερί παρουσία σε φάιναλ φορ

Μπορεί η Ορεστιάδα να είχε κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους φιλικά παιχνίδια στο “Νίκος Σαμαράς”, ωστόσο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήρε την ρεβάνς στο πρώτο επίσημο. Μέσα στο γεμάτο από αρκετό κόσμο “Νίκος Σαμαράς” και για την διοργάνωση του League Cup φέρει το όνομα του αείμνηστου “Αετού του Έβρου”, οι μπλέ έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό και προκρίθηκαν στην συνέχεια.

Όπως και πριν από ένα χρόνο έτσι και εφέτος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης χάρη στο δυνατό μπλοκ του (14-4 οι πόντοι από τα μπλοκ) νίκησε την Ορεστιάδα που έκανε πολλα λάθη. Μόνο που αυτή τη φορά ο αγώνας ήταν νοκ άουτ για την Α΄φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Κάπως έτσι, εύκολα και ξεκούραστα, ο Εθνικός πήρε την πρόκριση για τη Β΄φάση όπου θα αντιμετωπίσει την άλλη εβδομάδα πιθανότατα τον ΠΑΟΚ (αφού στο ζευγάρι ΠΑΟΚ – Άρης οι κίτρινοι πιθανότατα θα κατέβουν με εφηβους) και ο νικητής θα προκριθεί στο φάιναλ φορ της Σύρου.

Η Ορεστιάδα έκανε την χειρότερη εμφάνιση της ακόμα και από τα φιλικά προετοιμασίας. Είχε πολύ άγχος, οι παίκτες της έκαναν 30 συνολικά λάθη (έναντι 18 του Εθνικού) και λύγισε απέναντι στους Αλεξανδρουπολίτες που έπαιξαν απλά, αλλά χωρίς άγχος και περιόρισαν τα λάθη τους στα τελειώματα των σετ.

Ο Εθνικός ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε καλό σερβίς τακτικής και χάλασε την υποδοχή της Ορεστιάδας. Έξυπνο παιχνίδι έκανε ο Κασαμπαλής και εκμεταλεύτηκε την καλή μέρα του Τουράνιανιν ο οποίος είχε 5/8 επιθέσεις και 6 μπλοκ. Ο νέος ξένος του Εθνικού πάντως, ο Λούκα Σούλιαγιτς, έδειξε ακόμα ανέτοιμος αν και παρουσίασε αρκετά θετικά στοιχεία και πήρε 23 επιθέσεις, αλλά επειδή η Ορεστιάδα είχε προσαρμοστεί ίσως επάνω του, μόνο επτά από αυτές μετατράπηκαν σε πόντους.

Αξίζει τέλος να τονιστεί η εντυπωσιακή παρουσία των φίλων του βόλεϊ της Ορεστιάδας που έδωσαν δυναμική παρουσία προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στους παράγοντες του συλλόγου, αλλά έφυγαν απογοητευμένοι από την ήττα της ομάδας τους σε αυτό το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Πλέον ο Εθνικός την άλλη εβδομάδα πάει στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον νικητή του Άρης – ΠΑΟΚ ενώ η Ορεστιάδα περιμένει σε δυο βδομάδες την έναρξη του πρωταθλήματος και αν θα παίξει τελικά με τον Ηρακλή ή θα έχει ρεπό.

Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τσεπκινλής

Τα σετ: 0-3 (19-25, 22-25, 18-25)

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ίσακσον): Σκαρλατίδης 2 (2/2επ) Χήρας 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκούσταβσον 15 (13/31 επ, 2 άσσοι), Μίλιτς 10 (8/15 επ, 2 μπλοκ), Βουκασίνοβιτς 10 (10/23 επ, 67% υπ – 54% άριστες), Ριζόπουλος 4 (2/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 87% υπ – 73% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ, 62% υπ – 50% άριστες) / Αντωνιάδης, Πεντίδης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Δαλακούρας Κ. 6 (5/9 επ, 1 άσσος, 65% υπ – 47% άριστες), Σούλιαγκιτς 10 (7/23 επ, 3 μπλοκ), Τουραντζάνιν 11 (5/8 επ, 6 μπλοκ), Κασαμπαλής 4 (1/1 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κιόσης 6 (3/8 επ, 3 μπλοκ), Δαλακούρας Αν. 12 (7/19 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ – 52% άριστες), Δαρίδης (λ, 63% υπ – 13% άριστες).