Δεν αποκλείει επιστροφή Καραγκούνη στην Εθνική Ομάδα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και ταμίας της ΕΠΟ Χρ. Καραβασίλης

Στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, συνοδεύοντας την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για τον προτελευταίο αγώνα της στην προκριματική φάση του Euro 2016, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και ταμίας της ΕΠΟ Χρήστος Καραβασίλης.

Ο θρακιώτης παράγοντας κατά την διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα στην Β. Ιρλανδία είχε συνομιλίες με αρκετούς παίκτες και δημοσιογράφους που ακολουθούν την αποστολή. Το “αυτί” του ThrakiSportS τον έπιασε να συζητά κάποια στιγμή με ορισμένους παίκτες και το μείζον θέμα του διαζυγίου της ΕΠΟ με τον Γιώργο Καραγκούνη και κυρίως του τρόπου με τον οποίο αυτό έγινε. Μάλιστα, έκπληξη σε ορισμένους προκάλεσε η αναφορά του ότι δεν κλείνει για πάντα η πόρτα της Εθνικής Ομάδας στον Γιώργο Καραγκούνη και ότι ο ιστορικός αρχηγός της μπορεί να επιστρέψει στις τάξεις της κάποια στιγμή στο μέλλον της.

“Είναι κάτι που το λέω και δημόσια, το έχω αναφέρει και σε πολύ κόσμο που με ρώτησε στον Έβρο. Κανείς δεν αμφισβητεί την τεράστια προσφορά του Γιώργου ως παίκτη στην Εθνική Ομάδα. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι στον νέο ρόλο που ανέλαβε, ως τεχνικός διευθυντής, δυστυχώς δεν πέτυχε, ίσως κυρίως λόγω της απειρίας του, οπότε έπρεπε να γίνει κάτι για να έρθει αυτή η επανεκκίνηση. Το ότι φτάσαμε στο σημείο αυτό με την αποστολή εξωδίκου καταγγελίας στο σπίτι του είχε να κάνει καθαρά με τυπικούς νομικούς λόγους, από την στιγμή που δεν υπήρξε προθυμία να έρθει ο ίδιος και να παραλάβει την καταγγελία από τα γραφεία της ΕΠΟ. Περιμέναμε να έρθει, δεν ήρθε και δυστυχώς αναγκαστήκαμε να στείλουμε την καταγγελία της σύμβασης με εξώδικο στο σπίτι του, αλλά αυτό είναι το καθαρά τυπικό και νομικό μέρος του ζητήματος και τίποτα παραπάνω, είναι λάθος να ερμηνεύεται διαφορετικά”, σχολίασε αρχικά, συζητώντας για το θέμα με το ThrakiSportS ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και ταμίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Χρήστος Καραβασίλης συνεχίζοντας την κουβέντα με το ThrakiSportS, λίγο μετά την άφιξη της αποστολής της Εθνικής Ομάδας στο Μπέλφαστ, ανέφερε σε σχέση με την υπόθεση Καραγκούνη: “Όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν την αξία και την προσφορά του Γιώργου Καραγκούνη σαν παίκτη. Και επειδή έχω ερωτηθεί, ναι, εγώ προσωπικά δεν αποκλείω κάποια στιγμή να δούμε τον Γιώργο να επιστρέφει σε κάποιο πόστο στην οικογένεια της Εθνικής Ομάδας, σε ένα, δύο, τρία χρόνια. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι αυτό, θα πρέπει σαφώς να έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες και να το θέλει και ο ίδιος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνευτεί η λύση της συνεργασίας μας στην παρούσα στιγμή ως πρόθεση της ΕΠΟ να κλείσει  για πάντα η πόρτα της Εθνικής Ομάδας σε έναν παίκτη με την δεδομένη προσφορά του Γιώργου Καραγκούνη. Δυστυχώς όμως οι παρούσες συνθήκες και το κακό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια της Εθνικής επέβαλαν την λύση της συνεργασίας μαζί του, καθώς εκτιμήθηκε ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πάντα και να κάνει η ομάδα την δική της επανεκκίνηση”.