Europa League: Θεατής από τον πάγκο ο Γκσπούρνινγκ στην τεσσάρα της Σάλκε επί του Αστέρα

“Ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα, ο Αστέρας δεν έκανε τίποτα παρά μόνο ήταν κλεισμένος στην άμυνα”. Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο  Μίκαελ Γκσπούρνινγκ την επικράτηση με 4-0 της Σάλκε επί του Αστέρα Τρίπολης για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

O πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης αγωνίζεται την φετινή σεζόν με ετήσιο συμβόλαιο στην γερμανική ομάδα και έκανε δηλώσεις στο arcadia-sports, αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης, αν και δεν χρησιμοποιήθηκε αφού έκατσε στον πάγκο.

Ο Αστέρας Τρίπολης στεκόταν εξαιρετικά για 25 λεπτά απέναντι στη Σάλκε, έχοντας στο βασικό του σχήμα τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Γιώργο Ζησόπουλο. Όντας πολύ καλός ανασταλτικά, κατάφερε να μην κινδυνέψει καθόλου στο πρώτο μίσο του πρώτου ημιχρόνου.

Μία αδράνεια, όμως, των αμυντικών των φιλοξενούμενων ήταν αρκετή για τους Γερμανούς να ανοίξουν το σκορ. Στο 28′ ο Ρίτερ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ντι Σάντο πετάχτηκε στο κέντρο της άμυνας και έκανε το 1-0. Ο Αστέρας κατέρρευσε και η Σάλκε διπλασίασε τα τέρματα της στο 37′, με τον Ντι Σάντο να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά με καρφωτή κεφαλιά.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 45′, πριν βγει το ημίχρονο δηλαδή, όταν ο Ντι Σάντο πέτυχε χατ τρικ, κάνοντας το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Αστέρα να μην απειλεί καθόλου την εστία της Σάλκε. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έσβησαν τις μηχανές τους, κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο τέρμα στο 84′ με σκόρερ τον Χούντελαρ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σπάρτα Πράγας επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 2-0. Έτσι στην βαθμολογία του 11ου ομίλου του Europa League προηγείται η Σάλκε με το απόλυτο των 6 βαθμών, ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Σπάρτα Πράγας με τέσσερις, τρίτος ο Αστέρας Τρίπολης με τον έναν βαθμό της πρεμιέρας και στην τελευταία θέση ο ΑΠΟΕΛ, επόμενος αντίπαλος των Αρκάδων, χωρίς βαθμό.