Ο Θρακιώτης που έζησε μέσα στο Emirates τον μεγαλύτερο θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Ένας Ολυμπιακός μαεστρικά στημένος από τον Μάρκο Σίλβα πήγε στο “Emirates”, προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ, ισοφαρίστηκε τις δύο αλλά τελικά φεύγει από το Λονδίνο με μια τεράστια νίκη 3-2 επί της Άρσεναλ, που ήδη από πολλούς χαρακτηρίζεται ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία των Πειραιωτών στην Ευρώπη, λαμβανομένου υπόψιν του ονόματος του αντιπάλου, του θεσμού στον οποίο επετεύχθη, του γηπέδου αλλά και της κρισιμότητας του αγώνα.

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη όχι μόνο για τη σημασία της, καθώς ανεβάζει τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου, αλλά περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε και για το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη «ερυθρόλευκη» νίκη στην Αγγλία.  Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν συνέντριψε με 5-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατά συνέπεια έχει πάρει κεφάλι με 6 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τους κροάτες στην δεύτερη θέση με τρεις και τελευταία είναι η μεγάλη Άρσεναλ χωρίς πόντο!

Οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω σκορ, και όταν δέχθηκαν τα γκολ με τα οποία ισοφάρισαν οι «κανονιέρηδες» είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις!  Άνοιξαν το σκορ με τον Πάρντο στο 33ο λεπτό, πέρασαν και πάλι μπροστά (2-1) με αυτογκόλ του Οσπίνα στο 40ο μετά από κόρνερ του Φορτούνη, και στο 66ο λεπτό με τον Φινμπόγκασον έκαναν το 3-2!  Οι παίκτες του Βενγκέρ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Γουόλκοτ στο 35ο λεπτό και σε 2-2 με τον Σάντσε στο 65ο λεπτό.

Αυτήν λοιπόν την μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού, δεν ξέρουμε δυστυχώς ποιοι θρακιώτες οπαδοί του κατάφεραν να βρεθούν στο Λονδίνο και να είναι μεταξύ των 3.000 φίλων του που την έζησαν από κοντά, γνωρίζουμε όμως ότι την κάλυψε δημοσιογραφικά ένας θρακιώτης.

Ο λόγος για τον Στέφανο Λεμονίδη, που από πολλούς έχει ταυτιστεί με το βόλεϊ αλλά είναι εδώ και μερικά χρόνια και εκ των ανθρώπων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και ως προς το ποδόσφαιρο για τα μέσα στα οποία εργάζεται (“Φως των Σπορ”, “Sport24”, “Αθήνα 9,84”, “Redplanet”).

Ο ίδιος βρέθηκε από το πρωί στην βρετανική πρωτεύουσα, επισκέφθηκε το φημισμένο London School of Economics και πόσταρε την συγκεκριμένη φωτογραφία μέσα από το Emirates. Πριν αναχωρήσει όμως για το Λονδίνο, είχε σπεύσει να αναλύσει τα ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, εξηγώντας “γιατί ο κόσμος χαίρεται την εφετινή ομάδα, σε αντίθεση με αυτές των περασμένων περιόδων που προβλημάτιζαν στο ξεκίνημα”.

Το κείμενό του αποδεικνύεται… προφητικό. Εστιάζει στην πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά έχει ιδιαίτερη αξία αν το ξαναδιαβάσει κανείς υπό το πρίσμα του αποτελέσματος που έφερε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της Άρσεναλ.

Περιμένοντας για περισσότερο ρεπορτάζ και φωτογραφίες θρακιωτών που ενδεχομένως βρέθηκαν στο Emirates και έζησαν από μέσα αυτόν τον θρίαμβο, όσοι θέλετε, διαβάστε την ανάλυση του Στέφανου Λεμονίδη για το φετινό θαύμα του Ολυμπιακού, με ένα κλικ ΕΔΩ.