Τα πέντε κρίσιμα γκολ του Ντιγκινί με τον Πανθρακικό και οι ειδικοί όροι στο συμβόλαιό του

Το γκολ που πέτυχε ο Ντιγκινί στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πανιώνιο μπορεί να ήταν το πρώτο του Πανθρακικού την φετινή σεζόν, αλλά ήταν το πέμπτο του γάλλου μεσοεπιθετικού με την φανέλα της ομάδας της Κομοτηνής.

Την περσινή σεζόν είχε πετύχει τέσσερα τέρματα, αλλά εξαιρετικά κρίσιμα όλα. Ειδικά το τελευταίο χρονικά, αυτό με το οποίο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Κομοτηνής, σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, που πολλοί είχαν πεσμένο τον Πανθρακικό.

Ο Ντιγκινί είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ, μέσα στην Τούμπα. Ωστόσο εξαιρετικά κρίσιμα ήταν και τα τέρματα που είχε πετύχει απέναντι στον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά, με τα οποία χάρισε πολύτιμους πόντους στους Ροδοπίτες όταν έγινε η τελική σούμα.

Το συμβόλαιο του 27χρονου στην ομάδα της Κομοτηνής εκπνέει το καλοκαίρι και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το sport24, στο συμβόλαιό του υπάρχει buy out (είναι περίπου 200.000-250.000 ευρώ). Όποια ομάδα δηλαδή θέλει να τον αποκτήσει μπορεί να δώσει τα χρήματα αυτά και να τον πάρει.

Φυσικά, δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι και να τον θελήσει κάποια ομάδα, μπορεί να τον αποκτήσει χωρίς να δώσει ευρώ στον Πανθρακικό αν έχει λίγη υπομονή. Ωστόσο το γεγονός ότι μπήκε αυτή η ρήτρα δείχνει ότι στην Κομοτηνή τον πίστευαν από την πρώτη στιγμή που τον έφεραν στην ομάδα, από την Γ’ Κατηγορία Γαλλίας.

Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι αυτός δεν ήταν ο μόνος όρος στο συμβόλαιό του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας ακόμα όρος που υπήρχε στο διετές του συμβόλαιο ήταν ότι αν υποβιβαζόταν πέρυσι ο Πανθρακικός, αυτομάτως ο Γάλλος θα έμενε ελεύθερος, καθώς έτσι κι αλλιώς οι Κομοτηναίοι θα ήταν αδύνατο να αντέξουν το βαρύ του συμβόλαιο για τα δεδομένα της Football League.

Τελικά ο Ντιγκινί με τις εμφανίσεις και τα γκολ του οδήγησε τον Πανθρακικό στην παραμονή του στην Super League. Και με το γκολ στη Νέα Σμύρνη, αλλά κυρίως με το πάθος που το πανηγύρισε, δείχνει πρόθυμος να κάνει το ίδιο και φέτος…