Ανατροπή στην υπόθεση της τιμωρίας Σολτάνι μετά από τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής

Στα… μαλακά ενδέχεται να πέσει ο Καρίμ Σολτάνι, σε σχέση τουλάχιστον με τον Πειθαρχικό Κώδικα που θα εξετάσει το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της Super League. Αν και οι περισσότεροι υπέθεταν ότι ο διαιτητής απέβαλε τον Αλγερινό για εξύβριση, δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνος.

 width=Αλλωστε, αν μιλάγαμε για εξύβριση διαιτητή, τότε δεν θα έπρεπε να έχουμε κίτρινη αλλά απευθείας κόκκινη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal, το φύλλο αγώνος (με βάση το οποίο θα κληθεί σε απολογία ο παίκτης και θα λάβει την όποια τιμωρία από τους δικαστές του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας) αναφέρει ότι ο Σολτάνι αποβλήθηκε με δύο κίτρινες για αντικανονική συμπεριφορά.

Με βάση το γράμμα του κανονισμού δηλαδή, μπορεί να τιμωρηθεί μόνο με μία αγωνιστική. Ωστόσο η ποινή μπορεί να πολλαπλασιαστεί, καθώς στο φύλλο αγώνος καταγράφεται εκτενώς η συμπεριφορά του, το πώς προσπαθούσαν να τον κρατήσουν οι συναθλητές του αλλά και το σοβαρότατο επεισόδιο που είχε με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιώργο Κασναφέρη.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από όλα τα άλλα, στον Σολτάνι έλαχε μετά από κλήρωση να υποβληθεί και σε έλεγχο ντόπινγκ, μετά το τέλος του αγώνα του Καυτανζογλείου. Εφόσον πάντως περιγράφονται αυτά μόνο στο φύλλο αγώνος, τότε απομακρύνονται τα ακραία σενάρια της τιμωρίας ακόμα και με έξι αγωνιστικές και μπορεί αυτή να περιοριστεί στη μία, άντε δύο, το πολύ τρεις (και αυτό τραβηγμένο ίσως).

Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι όλα όσα προαναφέρθηκαν αφορούν την τιμωρία του Σολτάνι από τα πειθαρχικά όργανα της Λίγκας και όχι από την ίδια την ομάδα. Για αυτόν θα αποφασίσει η διοίκηση, αφού πρώτα απολογηθεί. Δεν είναι γνωστό όμως πότε ακριβώς θα γίνει αυτό (αν δεν έχει γίνει), δεδομένου ότι οι πάντες στην Ξάνθη βρίσκονται σε πένθος μετά την απώλεια Κοντοβαζαινίτη.

Μέχρι πάντως να ληφθεί απόφαση, ο Σολτάνι προπονείται μόνος του, χώρια από την υπόλοιπη ομάδα. Έτσι κι αλλιώς, δεν υπολογίζεται για το ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Μετά ακολουθεί ως γνωστόν η διακοπή του πρωταθλήματος, και επειδή ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, μην αποκλείσετε πέρα από ένα βαρύ πρόστιμο, να μην υπάρχει επιπλέον αποκλεισμός σε σχέση με όσα θα αποφασίσει η Λίγκα.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Σολτάνι αποτελεί σημαντική και όχι εύκολα αντικαταστήσιμη μονάδα στην Ξάνθη. Για αυτό και αν προσέξετε στο βίντεο, πέρα από τις αντιδράσεις των ξανθιωτών απέναντι στον παίκτη, υπάρχουν και αντιδράσεις απέναντι στον διαιτητή να τον αποβάλει, όχι μόνο από τους παίκτες αλλά και από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Παπαδημητρίου που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο σκοπός ήταν να αποφευχθεί να γραφτούν τα χειρότερα στο φύλλο αγώνος για το περιστατικό, ώστε να μην έρθει βαρύτατη καμπάνα από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Και ο στόχος αυτός φαίνεται πως επετεύχθη.

 width=